Fed kup: Srbija hrabra, ali nije uspjela!

Teniserke Srbije nisu uspele da pobede Letoniju u odlučujućem meču za plej-of za popunu Svetske B grupe Fed kupa.

Tenis 11.02.2018 | 13:00
Fed kup: Srbija hrabra, ali nije uspjela!
Olga Danilović zabeležila je najveći podvig u karijeri, Dejana Radanović nije mogla da iznenadi šestu igračicu sveta, a onda u dublu Srbija nije uspela da se domogne pobede i naplati sjajnu igru prethodnih dana u Talinu.

Teniserke Srbije nisu uspele da nadigraju Letoniju i obezbede mesto u baražu za popunu Svetske B grupe Fed kupa u aprilu.

Olga Danilović je bila bolja od 15. na svetu Anastasije Sevastove (6:2, 6:4), Dejana Radanović pretrpela je poraz od Jelene Ostapenko (6:2, 6:1), a onda su se najbolje igračice Letoije udružile u dublu i ubedljivo slavile protiv Danilovićeve i Bojane Marinković (6:1, 6:2) za konačan trijumf rezultatom 2:1.

Srbija će tako čekati novu šansu za plasman u viši rang takmičenja, dok će Letonke igrati u baražu koji je na programu 21. i 22. aprila.

Letonija je u odlučujućem meču dubla odnela ubedljivu pobedu za samo 50 minuta igre protiv neiskusnih mladih igračica Srbije, Olge Danilović i Bojane Marinković, kojima je turnir u Talinu bio debi za nacionalni tim.

U poslednjem trenutku, posle nerešenog ishoda nakon singla, Letonke su odlučile da u duelu na "sve ili ništa" zaigraju dve najbolje igračice umesto najavljenih Danijele Vizman i Diane Marcikenvice.

Uprkos porazu, posle dve velike pobede u grupnoj fazi turnira prvog kola I grupe Evro-afričke zone Fed kupa, protiv Bugarske i Gruzije istim rezultatom 2:1, teniserke Srbije zaslužuju čestitke. Hrabro su se borile, iako su put Estonije otišle u okrnjenom sastavu sa samo tri igračice u timu i potvrdile da Srbija ima lepu tenisku budućnost.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar