Najava - ABA: Crno-bijeli vraćaju dug u Ljubljani!

U poslednjem meču ABA lige pred tronedeljnu pauzu, Partizan će protiv Olimpije pokušati da potvrdi da je u usponu forme.

Košarka 09.02.2018 | 19:30
Najava - ABA: Crno-bijeli vraćaju dug u Ljubljani!
Olimpija već dugo nije u vrhu regionalne košarke, ali je za Partizan jedan od neugodnijih protivnika, pošto u poslednjih šest godina sa "zmajčekima" ima negativan skor - 5:7.

Polovinom novembra Olimpija je u dvorani "Aleksandar Nikolić" slavila rezultatom 77:78 i to je sigurno jedan od dva-tri ključna poraza, zbog kojih se crno-beli nalaze na mali korak od eliminacije iz plej-ofa

Pozitivni preokret pod vođstvom Nenada Čanka, potvrđen kroz četiri pobede u poslednjih pet utakmica, verovatno se desio prekasno, jer četvrtoplasirani Mornar (12-7) ima dve pobede više od crno-belih (10-9) i bolji međusobni skor...

"Još tri kola ostala su do kraja lige, videćemo da li za nas to znači i do kraja šampionata. Mi ćemo pokušati da odigramo najbolje što u ovom trenutku možemo i da uradimo sve što je do nas. Kalkulacije nas ne zanimaju, Partizan mora u svakoj utakmici da ide na pobedu. Tako će biti i u subotu", poručio je Čanak.

Partizanova ekspedicija krenula je za Ljubljanu u petak ujutru, a utakmica 20. kola igra se u subotu od 21.00.

"Imamo obavezu pre svega prema dresu koji nosimo i prema sebi samima, da u Ljubljani odigramo najbolje što možemo", kaže Vanja Marinković.

"Prva utakmica u Beogradu je završena njihovom pobedom nakon preokreta, a u Ljubljani smo prethodnih godina igrali vrlo zanimljive utakmice, pretprošle sezone čak četiri produžetka, ali smo ih na kraju gubili. Sada želimo da bude drugačije i verujem da smo u stanju da tu želju sprovedemo u delo".

Crno-beli će posle ovog meča početi pripreme za finalni turnir Kupa Koraća (15-18. februara), a nastavak takmičenja u ABA ligi predviđen je tek za 3. mart, pošto u međuvremenu treba da se odigraju dve runde kvalifikacija za Svetski kup 2019. godine.

OLIMPIJA

Tim Zorana Martića, koji je pre mesec dana angažovan umesto Gašpera Okorna, uspeo je da prekine seriju od sedam poraza u ABA ligi i "veže" dve pobede - nad trećeplasiranom Cedevitom i MZT.

PAROVI 20. KOLA:

subota

Mornar - Cedevita 17.00
Mega - FMP 19.00
Olimpija - Partizan 21.00

nedelja

Cibona - Igokea 17.00
Budućnost - MZT Skoplje 19.00

ponedeljak

Crvena zvezda - Zadar 18.00

TABELA: Zvezda 16-3, Budućnost 15-4, Cedevita 14-5, Mornar 12-7, Partizan 10-9, FMP 9-10, Zadar 9-10, Olimpija 7-12, Igokea 7-12, Mega 6-13, Cibona 6-13, MZT 3-16.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar