Savić odredio tim za Rumuniju...

Na spisku igrača za meč 3. kola Svetske lige protiv Rumunije nalazi se i jedan debitant.

Ostali sportovi 10.02.2018 | 18:30
Savić odredio tim za Rumuniju...
Vaterpolo reprezentacija Srbije naredne nedelje će imati dve obaveze.

Prvu već u utorak 13. februara, kada će se sastati sa Rumunijom u Oradei, u okviru 3. kola A grupe preliminarnog dela Svetske lige.

Zatim se "delfini" sele u Split, gde će od 15. do 18. februara učestvovati na kvalifikacionom turniru Evropa kupa, zajedno sa domaćinom Hrvatskom, Grčkom, Holandijom i Maltom.

Na Fajnal ejt turnir, od 5. do 8. aprila, plasiraće se tri najbolje selekcije.

Selektor Dejan Savić u petak je saopštio tim za okršaj sa Rumunima, dok će spisak putnika za Split biti sačinjen u zavisnosti od zdravstvenog stanja igrača.

U Oradei će igrati Gojko Pjetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Gavril Subotić, Petar Tomić, Nemanja Ubović, Đorđe Lazić, Nikola Jakšić, Veljko Tankosić, Radomir Drašović, Strahinja Rašović i Dimitrije Rističević.

Debitant je vaterpolista Crvene zvezde Veljko Tankosić.

"Zna se da smo Svetsku ligu predvideli za kombinovanje sastava u svakoj utakmici, ali obaveza je uvek ista - idemo na pobedu. U ovom takmičenju nam ostaje još susret sa Crnom Gorom u martu, koji će rešiti pitanje pobednika u grupi", prokomentarisao je Savić.

Srbija je u prva dva kola kao domaćin savladala Rumuniju (12:3) i Crnu Goru (7:4). Nastup na junskom Superfinalu garantovan je samo pobedniku grupe.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar