Prokletstvo titule - Konte šesti u nizu koji će da "leti"?

Sve je izvesnije da će Antonio Konte dobiti otkaz u Čelsiju, iako on ističe da ne oseća pritisak i odbija da podnese ostavku.

Fudbal 08.02.2018 | 19:00
Prokletstvo titule - Konte šesti u nizu koji će da "leti"?
Čelsi je četvrti u Premijer ligi sa čak 19 bodova iza lidera Mančester Sitija, a nije prošlo ni godinu dana od osvajanja titule.

Ako Italijan dobije otkaz, nastaviće se neobična tradicija u PL jer bi bio treći menadžer u nizu koji je dobio otkaz u sezoni nakon osvajanja titule.

"Nisam zabrinut za svoj posao. Dajem 120% svakodnevno. Ako to nije dovoljno klub može da donese drugu odluku. Svakog dana i na svakoj pres konferenciji me pitate da li sam zabrinut. Ne, nisam zabrinut", rekao je Konte posle Votforda.

Prethodno je Klaudio Ranijeri otpušten osam meseci nakon istorijske titule sa Lester Sitijem, a sezonu ranije je opet Čelsi otpustio menadžera koji mu je doneo trofej – Žozea Murinja.

Ukupno gledano, poslednjih pet šampiona su menjali menadžere već u narednoj sezoni, jer je pre Murinja Manuel Pelegrini napustio Mančester Siti, pre njega se Aleks Ferguson penzionisao nakon poslednje titule Junajteda, a sve je počelo od Roberta Mančinija koji je otpušten nakon titule sa Sitijem.

U međuvremenu, spekuliše se ko će naslediti Kontea na klupi "plavaca", a novi "favorit" je Luis Enrike.

Kako tvrde pojedini mediji, Španac se navodno već dogovorio sa Romanom Abramovičem o preuzimanju londonskog kluba, a nakon debakla Čelsija u Votfordu u ponedeljak (4:1).

Enrike je bez posle otkako je napustio Barselonu na kraju prošle sezone, a u međuvremenu je odbio ponudu da preuzme Sevilju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar