Oštetili Šećeranu za milion maraka

Službenici Policijske uprave Bijeljina, u saradnji sa službenicima Uprave kriminalističke policije, podnijeli su nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv lica čiji su inicijali M. K. /67/ i LJ. M. /69/ zbog sumnje da su oštetili Fabriku šećera Bijeljina za 1. 123. 315 KM.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Ova lica se sumnjiče da su u svojstvu ovlašćenih lica u pravnom licu, sklapanjem ugovora o cesiji sa 18 drugih pravnih lica, obaveze pravnog lica iz Banjaluke da ulaže u Fabriku prenijeli na cesionare u vidu potraživanja od Fabrike, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Na ovaj način Fabrika šećera Bijeljina je oštećena za iznos od 1.123.315 KM, dok je istovremeno pravno lice iz Banjaluke steklo protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu.

Lice čiji su inicijali M.K. tereti se da je počinilo krivična djela nesavjestan rad u službi i nepravilno izdavanje sredstava pravnih lica, dok se lice čiji su inicijali LJ.M. tereti za krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Srna nezvanično saznaje da je Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina podnesen izvještaj protiv direktora firme "Agrokop eksport-import" Banjaluka LJube Mrđena i stečajnog upravnika Fabrike šećera Mladena Košutića.

(Srna)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

kako to,

05.02.2018 17:31

ZASTO SE kod nas ide uopste u skolu kada bagra moze da pravi takve svinjarije. Po mome to je cisti kriminal od postavljana naa to mjesto ,bagre koja je za pravilan rad zaduzena i odgovorna. Jos je zalosnije sto se svi prave neduzni i ne krivi. Svee su smislili i cekali na sansu kad mogu da ucine kriminal. Trba pod hitno donjeti zakon o porijeklu imovine i sve im oduzeti i zatvoriti da drugima bude pouka kako ne treba da rade-

Mile

05.02.2018 19:54

Pa taj Kosutic je u Brckom kao stecajni upravnik ojadio drzavne firme pogledajte mu imovinski karton i sta je sve kupio u srbiji.

Svi su oni MALA Maca prema stecajnom upravniku Lazu Djurdjevicu.GDJE taj dodje tu vise trava ne raste

RE ANALITICAR

05.02.2018 21:51

Car,

06.02.2018 18:47

Ko god dođe u Bijeljinu, samo gledaju kako ce pljackati, do kada ce to trajati

Nadjoste li kazan za pecenje rakije? jebo tolike milijarde bez kazana nista.

Kazan

06.02.2018 23:04

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.