Rohani: SAD prijete Rusiji

Iran je danas optužio SAD da preti Rusiji novim nuklearnim oružjem, nakon što je Vašington u petak objavio dokument o planovima širenja svojih nuklearnih mogućnosti.

Srbija 04.02.2018 | 10:45
Rohani: SAD prijete Rusiji
"Amerikanci besramno prete Rusiji novim nuklearnim oružjem", rekao je predsednik Irana Hasan Rohani, prenela je agencija Rojters.

Rohani je u televizijskom obraćanju istakao da isti ljudi koji navodno veruju da upotreba oružja za masovno uništenje predstavlja zločin protiv čovečnosti, "govore o novom oružju da bi pretili ili ga upotrebili protiv rivala".

Prethodno je ministar spoljnih poslova Irana Džavad Zarif upozorio da je dokument o novoj strategiji američke politike rizik koji može da "dovede čovečanstvo bliže uništenju".

Američka vojska je, u novoj nacionalnoj odbrambenoj strategiji, kao protivnike označila Kinu i Rusiju.

Time je prioritete pomerila sa borbe protiv islamističkih ekstremista, navela je britanska agencija.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Izraelac

04.02.2018 15:47

Pazi logike ministar Irana se zali da Amerika moze sa nuklearnom silom dovesti do sukoba a amerika od irana zahtjeva da obustavi nuklearni program da nebi soslo do sukoba. sto znaci da iran nece zaustaviti nuklearni program... i ko je kriv ako ne iran hahhahah

ODGOVORITE
Name

Palestinac

04.02.2018 19:28

Mrs OKUPATORU i TERORISTO!

Name

Zoran

05.02.2018 07:51

Komentar bez veze. SAD cjelo vrijeme traže da Iran smanji svoje naoružanje a oni svoje povećavaju. E sad kad neko odbije njihove zahtjeve odmah je neprijatelj. Vidi k....

Name

Svedska

04.02.2018 17:14

Ti Izraelac Zidove suti,najveca prijetnja svjetskom miru je cionisticki teroristicki Izrael.

ODGOVORITE
Name

Bravo

04.02.2018 19:30

Mada sta zna OKUPATOR o tome! Obicne ubice pod plastom jadnika!

Name

Svedska

04.02.2018 17:44

Najveca prijetnja svjetskom miru je cionisticki Izrael,danas jedina drzava u svijetu koja drzi koncentracioni logor koji se zove Gaza gdje se svakog dana muce,maltretiraju,ponizavaju i ubijaju Palestinci.Nadam se da cete objaviti komentar ako imate hrabrosti jer 90% svjetskih medija drza Zidovi.

ODGOVORITE