DK - Zimonjić razočaran praznim Čairom: Srbija je Srbija!

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je da rezultat od 3:0 za selekciju SAD u prvom kolu Dejvis kupa "malo surov".

Tenis 04.02.2018 | 10:30
DK - Zimonjić razočaran praznim Čairom: Srbija je Srbija!
Zimonjić smatra i da je posle drugog dana mogao da bude 2:1 i 1:2.

"Mogu da budem zadovoljan kako smo trenirali i kako su se igrači pripremili, ali rezultat nije bio kakav smo očekivalli. Oni su dokazalil da su bolji u ovom trenutku", kazao je Zimonjić.

Teniska reprezentacija Srbije eliminisana je u prvom kolu Dejvis kupa, pošto je dubl Sjedinjenih Američkih Država u Nišu osvojio i treći, odlučujući bod. 

Stiv Džonson i Rajan Herison su u niškom "Čairu" pobedili Nikolu Milojevića i Miljana Zekića sa 6:7, 6:2, 7:5, 6:4. 

"Pohvalio bih i Milojevića i Zekića koji su prvi put igrali za reprezentaciju. Isto je bilo i sa Laslom koji je prvi put nastupio za reprezentaciju na domaćem terenu", istakao je Zimonjić. 

On je naglasio da mora da pohvali Dušana Lajovića jer se uvek odazivao pozivu za reprezentaciju, čak i u situacijama kad mora da igra pod lekovima. 

"Miljan Zekić je isto uradio, imao je problem sa leđima danas", dodao je Zimonjić. 

On je kazao da će sutra biti odigran samo jedan meč, a šansu da prvi put odigra za reprezentaciju dobiće Peđa Krstin. 

"Protiv kog god da igra biće to težak meč jer će protivnik biti u prvih 50 na svetu. Verujem da će našim igračima ovo biti podstrek za dalje treniranje, napredovanje i predstojeće turnire".

Po njegovim rečima, Srbiju u septembru očekuje veliki meč u plej-ofu, ali da će se tek videti kakav će žreb biti i da li će igrati u Srbiji, dok je naglasio da ne bi ulazio u to što je hala "Čair" bila prazna protekla dva dana i dodao da misli da karte nisu bile preskupe.

"Kad igra reprezentacija to je dovoljno da narod dođe i podrži. Ko će nastupiti, to nije bitno. Nastupaju igrači koji su na raspolaganju i koji su najbolji u tom trenutku",

Srpski teniser Nikola Milojević rekao je da je reprezentacija SAD zasluženo pobedila, ali da "nije bila tolika razlika, pogotovo u trećem setu gde se dosta stvari 'lomilo'".

"Sve u svemu, prikazali smo dobar tenis i dali smo sve od sebe", kazao je Milojević.

Srpski teniser Miljan Zekić rekao je da je srpski dubl imao dovoljno informacija o američkom, ali da je postojala velika razlika u rangu.

"Moj glavni udarac servis nije bio na nivou koji sam očekivao. Da sam na servisu bio dovoljno dobar kao obično, rezultat bi bio drugačiji", istakao je Zekić.

Selektor reprezentacije SAD Džin Kurijer rekao je da su sva tri meča bila teška.

"Vrlo lako je situacija mogla da bude obrnuta. Srećni smo što smo u četvrtfinalu", rekao je Kurijer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar