EP - Futsal: Novi remi "Orlova", četvrtfinale blizu!

Srbija nerešeno s 'Azurima', četvrtfinale na "čekanju"! Reprezentativci Srbije u futsalu odigrali su nerešen duel sa Italijom u drugom meču Grupe A Evropskog prvenstva koje se igra u Sloveniji – 1:1.  

Fudbal 01.02.2018 | 23:20
EP - Futsal: Novi remi "Orlova", četvrtfinale blizu!
Posle remija sa Slovenijom, naša selekcija uzela je bod favorizovanoj Italiji.

Tokom većeg dela meča viđena je velika borba na obe strane. Srbija je u 14. minutu imala šansu za vošstvo, ali je Rakić pogodio okvir gola.

Posle velike borbe prvo poluvreme završeno je bez golova, međutim, u nastavku meča Italijani su bili opasniji, ali je Aksentijević bio odličan na golu.

Posle pola sata igre usledila je kazna za sve promašaje Italijana. Gol za vođstvo Srbije postigao je Dragan Tomić iz odbitka, posle šuta Kocića - 1:0.

Ipak, samo dva minuta kasnije Italijani su izjednačili golom Masima De Luke.

Srbija je prva u Grupi A sa dva boda, dok Slovenija i Italija imaju po jedan.

Upravo će duel između Slovenije i Italije u subotu odlučiti koje će dve ekipe izboriti plasman u četvrtfinale. Srbiji je u tom meču za plasman potrebna pobeda bilo koje reprezentacije ili remi bez golova.

Ono što je bilo do njih, izabranici selektora Gorana Ivančića odradili su veoma dobro! Njihovo dalje učešće na šampionatu Evrope u Ljubljani sada zavisi od drugih, ali za plasman u četvrtfinale ne treba da se desi nikakvo čudo.

Srbija - Italija 1:1 (0:0)!

Posle remija sa domaćinom Slovenijom, "orlovi" su ostali neporaženi i u okršaju sa najkvalitetnijom ekipom u grupi, pa odlučujući duel Slovenaca i Italijana (subota, 20.45) očekuju sa dobrim šansama da osvoje neko od prva dva mesta.

Srbija je u četvrtak uveče povela pogotkom Dragana Tomića u 30. minutu, ali je samo dva minuta kasnije izjednačio De Luka.

Tabela grupe A sada izgleda ovako: Srbija 2 (gol razlika 3:3), Slovenija 1 (2:2), Italija 1 (1:1).

Ako se i treći meč u grupi završi bez pobednika, kriterijum za rangiranje ekipa biće broj datih golova, pa negativni poeni zbog žutih i crvenih kartona (trenutno: Srbija 5, Slovenija 2, Italija 2) i na kraju - žreb.

"Orlovi" su u odnosu na prvo kolo bili jači za povratnike iz suspenzije, kapitena Marka Perića i prvog čuvara mreže Miodraga Aksentijevića, koji je protiv "azura" sjajno odradio posao.

Naša selekcija je favoritu prepustila terensku inicijativu, ali je na svojoj polovini dobro markirala protivničke igrače i svela broj njihovih izglednih prilika na razumnu meru.

Imala je i Srbija svojih šansi. Italijanski golman je topovski šut Mladena Kocića u 12. minutu sproveo do prečke, a u 23. minutu je sudija mogao i da isključi Onorija, kome je Perić oduzeo loptu i krenuo brisanim prostorom ka golu.

Do relativno nenadanog vođstva stigli smo posle "slobodnjaka" u 30. minutu, kada je Tomić grubo udaren po petama.

Kocićev udarac je izblokiran, a lopta se odbila na desno krilo Tomiću, koji je loptu poslao golmanu kroz noge i postigao svoj drugi pogodak na turniru.

Taj rezultat gotovo sigurno bi donosio prvo mesto u grupi, međutim, pad koncentracije pri branjenju prekida koštao je "orlove" čitavog plena. De Luka je za korak pobegao Kociću i dodavanje iz kornera na jednostavan način pretvorio u gol - 1:1!

Strelci: 1:0 Tomić 30,1:1 De Luka 33.
Arena: Stožice
Gledalaca: oko 3000.

SRBIJA: Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević, Matijević, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović, Momčilović, Vulić.

ITALIJA: Mamarela, Lima, Romano, Onorio, Murilo, Mijareli, Erkolezi, De Luka, De Oliveira, Merlim, Fusari, Fortini, Baron, Kalderoli.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar