ABA 2: Zrinjski dobio ''bitku na Neretvi'' protiv Borca!

Košarkaški čačanskog Borca poraženi su Mostaru od Zrinjskog sa 80:76 u utakmici 16. kola druge Jadranske lige i propustili priliku da ostanu usamljeni na liderskoj poziciji.

Košarka 02.02.2018 | 07:45
ABA 2: Zrinjski dobio ''bitku na Neretvi'' protiv Borca!
Rivali su na početku meča igrali prilično izjednačeno. U drugom minutu susreta Marinović je pogodio neverovatnu trojku na isteku napada, nagovestivši dobro šutersko veče. Zahvaljujući pogocima sa distance, Čačani brzo i lako odlaze na +10 (15:5), što trenera Zrinjskog tera da zatraži tajmaut. Nakon toga, domaćin je zaigrao nešto bolje, ubacivši par poena, tako smanjivši suficit sastava iz Čačka. Ali Borac nije dozvoljavao da se prednost previše istopi, već je uspeo da sačuva vođstvo na isteku prvih deset minuta igre.

Zrinjski trojkom Smajlagića otvara drugu četvrtinu, ali odmah na drugoj strani uzvraća Popović, koji je nastavio dobru rolu iz prve deonice. Ponovo su Čačani nakon brze serije pogodaka uspeli da povedu sa dve cifre (30:20). Delovalo je da Zrinjski nema odgovor na dobru igru Borca, naročito na sjajan šut van linije 6,75. Borac je prosto terorisao koš ekipe iz Mostara. Pogodak Marinovića za tri odveo je goste na maksimalnih +19 (52:33). Izgledalo je da košarkaši iz grada košarke ne mogu da promaše za tri, sve i da to žele. Na drugoj strani samo je Smajlagić bio u stanju da pogodi sa distance. Bilo je ovo jedno od najboljih i najefikasnijih poluvremena koje je Borac odigrao ove sezone u 2. ABA ligi.     

Kao što je bilo očekivano, Zrinjski odmah na startu drugog poluvremena kreće energično i agresivno. Bila je vidna želja da se što pre smanji prednost Borca. Brzo je domaćin napravio seriju 10:0 (49:52). Na to se nadovezalo nekoliko grešaka gostujućih košarkaša. Dugo nije Zrinjski bio tako blizu Borcu. Međutim, nakon nekoliko loših minuta Čačani hvataju ritam, vrativši značajniju prednost na svoj konto. U trećoj deonici u redovima gostujućeg tima istakao se Stojadinović, ne samo poenima, nego i sjajnim defanzivnim reakcijama. Iako je Borac vodio nakon 30. minuta, više nije bio tako dominantan kao u prvom poluvremenu. Ponovo je sve bilo otvoreno. 

Trojkom Šamadana u prvim minutima poslednje deonice Zrinjski je posle duže vremena uspeo da izjednači (66:66). Čačani su na jedvite jade uspevali da ostanu u igri. U 34. minutu poenima Smajlagića Zrinjski je čak i poveo, što nagoni trenera Bojića da zatraži minut odmora. Činilo se da domaćin polako, ali sigurno, preuzima utakmicu u svoje ruke. Ipak, Borac je nekako uspevao da ostane u igri. U završnici utakmice oba rivala vezala su par loših napada, pa je meč ušao u neizvesnu završnicu. Na 11 sekundi do kraja Ramljak je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, pa je Borac imao dva poena zaostatka i poslednji napad, koji Čačani nisu iskoristili, pa je domaćin uspeo da trijumfuje.

ABA 2 LIGA - 16. KOLO

Sreda

Primorska - Split 86:98
Tivat - Bosna 96:82
Vršac - Lovćen 86:74
Rogaška - Ohrid 102:76
Dinamik - Krka 68:74

Četvrtak

Zrinjski - Borac 80:76

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar