Beograd, Partizan i crno-bijeli ispratili čika Miketu...

Porodica, prijatelji i brojni partizanovci, ali i sportski rivali legendarnog predsednika KK Partizan okupili su se na stadionu na kom je održana komemoracija.

Košarka 01.02.2018 | 19:00
Beograd, Partizan i crno-bijeli ispratili čika Miketu...
U prostorijama Kluba sportista na stadionu Partizana danas je održana komemoracija kojom su se crno-beli oprostili od nekadašnjeg košarkaša, funkcionera i predsednika košarkaškog kluba Partizan Milorada Mikete Đurića.

Đurić je umro u ponedeljak u 85. godini.

Prisutnima su se obratili ćerka Milorada Đurića, Tamara, kao i nekadašnji košarkaš Partizana Bata Radović.

Komemoraciji su, između ostalih, prisustvovali Dražen Dalipagić, Dušan Ivković, Predrag Danilović, Duško Vujošević, Miroslav Berić, Nenad Čanak, Novica Veličković, Ostoja Mijailović, Mlađan Šilobad, Dušan Kerkez, Josif Farčić...

Đjurić je od pedesetih godina prošlog veka bio vezan za Partizan.

Nakon završetka igračke karijere, aktivno je učestvovao u stvaranju Partizana dugo godina radeći kao tehniko, sekretar, a jedno vreme i predsednik kluba.

Đurić je imao direktne zasluge za to što su crno-beli dres obukli Kićanović, Dalipagić, Divac i brojni drugi asovi.

"Otišao je veliki košarkaški šarmer, zaljubljenik u magičnu igru, večiti i najbolji 'tehniko' Partizana, najverniji saradnik Ranka Žeravice, Rebe Ćorkovića, Dude Ivkovića, Ace Nikolića, Duška Vujoševića, Željka Obradovića. Bio je čovek koga su svi voleli, bio je prijatelj svima 'od Vardara pa do Triglava'. Jednostavno, njega su svi voleli. A, on je za svoj Partizan ginuo. Nije mu bilo teško da sedne u 'mercedes' i po zadatku zapuca u najudaljenije mesto Jugoslavijei ubedi do tada nepoznatog igrača da dođe u Partizan... Na dugim putovanjima autobusom, Miketa je umeo satima da priča i zabavlja igrače i članove stručnog štaba i da nikome ne bude dosadno! Voleo je ljude, košarku, Partizan, rodni Čačak, tačnije Mojsinje... Bio je i dobri brat Zvonka Đurića, mog dragog kolege novinara 'Večernjih novosti'!Miketa, počivaj u miru. Bio si ostao jedan, jedinstveni - Miketa", napisao je legendarni košarkaški novinar u penziji, Predrag Mrmak, posle vesti o Đurićevoj smrti.

Đurić je osam godina bio član Predsedništva u Košarkaškom savezu Jugoslavije i deset godina član Registracione komisije. I nakon povlačenja iz košarke, Milorad Miketa Đurić je ostao uz Partizan, koji je redovno pratio iz prvog reda Dvorane "Aleksandar Nikolić".

Poslednji put, crno-bele je bodrio na meču protiv Cibone.

Ispraćaj za kremaciju održan je danas u 15.15 na Novom groblju u Beogradu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar