Suspendovan zbog ove izjave o Afrikancima...!

Direktor Vest Hema našao se na udaru ostrvske javnosti, jer je rekao da Afrikanci izazivaju nemire u timu kada ne igraju redovno i da klub zbog toga neće više dovoditi afričke fudbalere.

Fudbal 02.02.2018 | 16:45
Suspendovan zbog ove izjave o Afrikancima...!
Tenziju koju donose poslednji dani prelaznih rokova u januaru i avgustu skupo će platiti direktor Vest Hema, Toni Henri.

Nakon što je britanski tabloid "The Daily Mail" objavio e-mail prepisku sa Henrijem, u kojoj je ovaj viskoki funkcioner zadužen za skautiranje i angažovanje novih fudbalera napisao da, citiramo, "fudbaleri iz Afrike izazivaju nemire u timu kada ne igraju redovno", klub iz istočnog Londona odlučio je da ga suspenduje na neodređeno vreme.

Henri je dodao da "Vest Hem zbog toga neće više dovoditi afričke fudbalere".

Rukovodstvo Vest Hema je istaklo da se Henrijev stav kosi sa politikom kluba koja se zalaže da su svi igrači dobrodošli bez obzira na rasnu, religioznu i seksualnu orjentaciju.

"Vest Hem porodica je inkluzivna, ne marimo za pol, godine, rasnu, versku ili seksualnu orjentaciju", naveo je klub i dodao da se više neće oglašavati dok se istraga ne završi.

Henri je povodom ove odluke izjavio da nema problem sa rasizmom, već je primetio da afrički fudbaleri imaju manjak samopouzdanja i da su uznemireni kada nemaju dovoljnu minutažu.

Fudbaleri Vest Hema, koji zauzimaju 12. mesto u Premijer ligi, u tek završenom prelaznom roku ostali su bez dvojice afričkih fudbalera Andrea Ajua (vratio se u Svonsi) i Dijafre Sakoa (otišao u Ren), a od starta sezone u klub nije došao nijedan igrač sa "Crnog kontinenta".

Vest Hem je dodao da neće više komentarisati ovaj slučaj dok istraga protiv Henrija ne bude okončana, kao i da su svi zaposleni u klubu obučavani tako da poštuju jednakost i različitosti.

U ovom trenutku za Vest Hem igraju šestorica igrača poreklom sa afričkog kontinenta: Šeik Kujate, Pedro Obijang, Žoao Mario, Anđelo Ogbona, Edmilson Fernandeš i Artur Musaku, koji je ove nedelje kažnjen sa šest utakmica suspenzije jer je tokom poraza "čekićara" od Vigana u 4. rundi FA kupa pljunuo u lice igrača protivničkog tima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar