Iliev sa Kipra: Doveli sve, prodaja nije išla!

Sportski direktor crno-belih kaže da je klub završio 80 odsto posla u prelaznom roku. Ispunjene želje stručnog štaba. Zatajila prodaja, ali je sve moguće.

Fudbal 02.02.2018 | 00:00
Iliev sa Kipra: Doveli sve, prodaja nije išla!
Zimski prelazni rok u Partizanu, iako je najavljeno da neće biti buran, prilično je ustalasao fudbalsku javnost u Srbiji.

Partizan je doveo zvanično najboljeg igrača Superlige Đorđa Ivanovića, uspeo je da se dogovori sa Olimpijakosom oko pozajmice Saše Zdjelara, produžio je ugovor sa Vladimirom Stojkovićem i potpisao ugovore  sa Slobodanom Uroševićem i Jurijem Vakulkom.

Sportski direktor crno-belih, Ivica Iliev, kaže da je 80 odsto planiranog ostvrareno, što je, po njegovom mišljenu, odlično.

"Da smo završili na 50 odsto urađenog bilo bi dobro, a mi smo na 80, što je odlično", kaže Iliev, i otkriva zbog šta je podrazumevao kompletan posao.

"Zašto nismo sve? Pa, nismo sve jer nismo prodali one što smo želeli."

Bilo je planirano da Partizan napusti Leandre Tavamba, ali je Kamerunac još uvek sa crno-belima na Kipru.

"Ono što sve interesuje je napadač, koji je bio na čekanju u slučaju odlaska Tavambe. Jako je teško naći napadača, a ja sam ih našao četvoricu.Jedan nije mogao da dođe jer je igrao za dva kluba, ali očekujemo ga na leto. Drugi je otišao u Kinu. Tu je i treći, koji sada igra u Bundes ligi, kojeg nisam uspeo da dovedem i nagovorim. Nisam s njim imao priliku da pričam, već samo sa zastupnicima.Poslednji je čekao 'minut do 12' da se proda Tavamba. Meni je žao što smo ga doveli u nezgodnu situaciju, ali neće biti ništa od te priče.".

Za Leandrea Tavambu, ipak, još nije sigurno da li će definitivno ostati.

"Mi možemo da ga prodamo i 11. februara, ali novi napadač još samo danas može da dođe ako želimo da ga prijavimo za Evropu. Tavamba će ostati naš igrač najverovatnije. Što se tiče prijave za Evropu, videćemo koga ćemo prijaviti. To bi trebalo da budu Zdjelar, Ivanović i Urošević ili Vakulko, tu ćemo da vagamo."

Partizan zarađuje, ali ima i velike troškove.

"Navijači moraju da shvate da postoje finansije i troškovi. Koliko god mi zaradili oni ne vide da mi samo od toga živimo. Novac se ulaže u život kluba. Moramo da budemo svesni da ne nagomilavamo igrače.Ipak, ne zaboravite da je Tavamba dao pet golova u Evropi i nosio ekipu na leđima. Imamo i Ožegovića koji je pokazao mnogo i dao nam za pravo da verujemo da je budućnost kluba. Tu je i Đole Jovanović. Kada ćemo našem detetu dati šansu ako ne sada. Našem narodu nikad ništa ne valja, kada dovedeš, zašto si doveo, kada ne dovedeš - zašto nisi. I sve u krug.".

Pojačanja koja su stigla ove zime su budućnost Partizana.

"Zdjelar nam je veliki plus. Vakulko, Ivanović i Urošević su došli kao budućnost kluba, kojima treba jedan period adaptacije. Njima sve ovo teže pada nego starosedeocima. I dok se privikavanje ne završi, mislim da će navijači imati razumevanja. Ali, nama će najviše značiti Saša Zdjelar, na toj poziciji zadnjeg veznog. Uigraćemo se i bićemo jači", tvrdi Iliev.

Sportski direktor smatra da je zimski prelazni rok za Partizan završen.

"Za mene je u principu prelazni rok završen. Ono što je hteo stručni štab, mi smo doveli. Nismo prodali štopera Miletića, odbili smo ponudu i to mi je drago. Što napokon igrači tvrde da im je lepo ovde. Pre dve godine su svi hteli da beže odavde. A sad, mi moramo, u šali kažem naravno, da ih teramo odavde. Dakle, mnogo mi je drago što su svi srećni u klubu", zadovoljan je operativac "parnog valjka".

Suma?

"Suma ima taj problem nonšalantnosti. Stvarno deluje tako. To je njegov karakter i stil igre i to se našem narodu ne sviđa. Pogotovo što je došao s tom pompom, s takvom cifrom i kad naš narod vidi da on ležerno izgleda na terenu, to ljude baš razbesni. To je bila jedna od tema o kojoj sam pričao s njim. Objasnio sam mu da je glavna stvar ta što deluje opušteno. Ali to je njegov karakter i stil igranja. Ima tu dosta pitanja. Dok je igrač Partizana ja moram da biram reči o njegovoj situaciji", završio je Ivica Iliev.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar