ITA - Kup: U magli Bergama ukazali se Bufon i Iguain!

Iguain pogodio, neverovatni Điđi sačuvao pobedu! Torinski Juventus pobedio je Atalantu kao gost u prvom meču prvog polufinalnog para polufinala Kupa Italije – 1:0 (1:0).  Argentinac je Juve doveo u vođstvo, a Bufon ga odbranio.  Iguain kao buldožer, Bufon uplašio boginju provincije! Stara dama slavila u Bergamu sa 1:0 u prvom meču polufinala kupa Italije.

Fudbal 30.01.2018 | 23:17
ITA - Kup: U magli Bergama ukazali se Bufon i Iguain!
Jedini gol na stadionu u Bergamu videli smo već posle tri minuta igre, kada je Gonsalo Iguain iskoristio lošu reakciju odbrane i lako pogodio za vođstvo.

Mogli su domaći da se vrate u susret dvadesetak minuta kasnije, kada je glavni arbitar Paolo Valeri, posle konsultacije sa VAR sistemom, opravdano dosudio penal zbog igre rukom Mehdija Benatije, ali Đanluiđi Bufon, koji se vratio na teren posle više od dva meseca, čita i brani udarac Alehandu Gomesu.

Novi uzbuđenja praktično nije bilo sve do samog finiša, kada Josip Iličić ne uspeva da iskoristi situaciju jedan na jedan, odnosno neverovatni Điđi sjajnom intervencijom zaustavlja i njegov pokušaj.

Revanš meč na programu je 28. februara u Torinu.

Drugi polufinalni par čine Milan i Lacio, a prvi susret igra se u sredu od 20.45 na San Siru.

Đanluiđi Bufon se u svojoj prvoj utakmici nakon mjesec dana vratio sa stilom.

Juventus je u Bergamu došao do vrijedne prednosti pred revanš meč u Kupu Italije i pobijedio deveti put u posljednjih devet utakmica:

ATALANTA JUVENTUS 0:1 (0:1).

Obje ekipe su u meč ušle u dobroj formi, Atalanta je pobijedila u pet od posljednjih osam utakmica, dok je Juventus u nizu od osam vezanih pobjeda tokom kojih su primili samo jedan pogodak.

Maks Alegri i Đanpjero Gasperini su polufinale Kupa Italije shvatili veoma ozbiljno, pa su na teren poslali najjače postave sa kojima raspolažu u ovom trenutku.

U gustoj magli Bergama Juve je do gola došao već u nakon 89 sekundi, kada je Gonzalo Iguain lijepo prevario odbranu Atalante i smireno pogodio za vrijedan gol u gostima i ujedno najbrži gol "bjankonera" ove sezone.

Argentinac je bio strijelac za vikend protiv Kjeva, pa mu je ovo prvi uzastopni meč u kojem trese mrežu od novembra prošle godine.

Đanluiđi Bufon, koji je propustio posljednjih mjesec dana zbog povrede mišića, je večeras prvi put stajao na golu sa punih 40 godina.

Ljubiteljima fudbala je i te kako poznato da jednom od najboljih golmana svih vremena godine ne predstavljaju teret.

Naprotiv...

Fenomenalni "Điđi" je u 24. minutu, nakon što je uz asistenciju VAR dosuđen penal za Atalantu zbog igranja rukom Mehdija Benatije, odbranio udarac sa 11 metara omalenom, ali sjajnom, Alehandru Gomezu.

Ima 40, izgleda kao da ima 30, a igra kao da ima 20...

Ovo je bio 20. penal koji je Bufon odbranio u dresu Juventusa, prvi u Kupu Italije. Cijele prošle sezone "protiv" Juventusa je svirano samo dva penala, dok je ovo bio već peti ove sezone.

Prije odlaska na odmor u dva navrata je prijetio Blez Matuidi, ali je Etrit Beriša bio na visini zadatka.

U drugom dijelu susreta najbolju priliku za Atalantu je imao Josip Iličić, ali je Bufon bio uspješniji i od njega. Na drugoj strani prijetio je Gonzalo Iguain, ali nije bilo promjene rezultata.

Revanš meč je zakazan za 28. februar u Torinu.

Juventus je na korak od novog nastupa u finalu italijanskog kupa. Stara dama je u prvoj polufinalnoj utakmici u Bergamu pobedila Atalantu sa 1:0. Strelac jedinog pogotka bio jeGonzalo Iguain u trećem minutu, a pored njega, epitet junaka pobede poneo je i Đanluiđi Bufon zbog odbranjenog penala.

Imao je iskusni čuvar mreže još jednu sjajnu intervenciju u 89. minutu, kada je snažno šutirao Josip Iličić.

Revanš utakmica igra se 28. februara u Torinu, a u drugom polufinalnom dvomeču sastaju se Milan i Lacio.

Iako se magla spustila na Bergamo i na početku utakmice malo toga je moglo da se vidi sa tribina stadiona Atleti Azuri d’Italija, to nije smetalo navijačima da zagrme od prvog sudijskog zvižduka.

Međutim, ta pesma sa tribina nije uplašila fudbalere Juventusa koji su već u trećem minutu zašto i dalje slove za najbolju ekipu na apeninskoj čizmi.

Gonzalo Iguain je praktično sve odradio sam prevario dvojicu čuvara i kada je ušao u kazneni prostor neodbranjivim udarcem zatresao mrežu Etrita Beriše.

Odličnu priliku za izjednačenje Atalanta je imala u 25. minutu kada je Mehdi Benatijaigrao rukom, a sudina Valeri opravdano pokazao na beli tačku. Loptu je uzeo Papu Gomez, ali onda je na scenu stupio Điđi Bufon.

Jedan od najboljih golmana u istoriji italijanskog fudbala zaustavio je udarac igrača Atalante i pokazao da još nije za staro gvožđe.

KUP ITALIJE, POLUFINALE:

Atalanta - Juventus 0:1 (0:1)
/Iguain 3/

u srijedu

Milan - Lacio 20:45

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar