Užasno: Divljaci osakatili psa

Ženka psa, koju su aktivisti iz Tuzle i Brčkog u nedjelju pronašli kako od bola zavija na pijaci u Brčkom bez dvije šape, dvije noge i ušiju, otpremljena je u Beograd na veterinarsku kliniku, gdje će biti zbrinuta.

Republika Srpska 29.01.2018 | 21:51
Užasno: Divljaci osakatili psa
"Ne znamo još šta će biti, 20 odsto su šanse da preživi uopšte, rane su joj inficirane, jaki su bolovi", navodi jedna aktivistkinja za prava životinja iz Zenice, dodajući da su psa heroinu nazvali Dana.

Naime, radi se o ženki koja je u ovoj agoniji oko dvije sedmice, a ostavljena je na pijaci "Arizona". Aktivisti koji se bore za prava životinja su za ovaj čin saznali putem društvenih mreža, nakon što je neko objavio fotografiju.

Građani su ogorčeni i šokirani ovim činom, smatraju ga monstruoznim.

Halid Emkić, portparol Policije Brčko distrikta, ipak navodi da policiji nije prijavljen ovaj slučaj.

"Mi smo uočili na medijima slučaj i preduzećemo mjere koje su u našoj nadležnosti. Prvo treba da utvrdimo gdje se nasilje nad životinjom desilo. U svakom slučaju, ovakav čin osuđujemo", rekao je Emkić za "Nezavisne".

Iz Fondacije za pse "Dogs trust u BiH" smatraju ovakav čin ne samo nehumanim, već i duboko poremećenim.

"Još jednom pozivamo vlasti u Brčkom da postupe prema zakonu te istraže i adekvatno sankcioniraju počinioca, a sve lokalne vlasti da hitno pokrenu snažnu inicijativu za provedbu državnog zakona uspostavom sistema kako bi se problem napuštenih pasa riješio trajno i kako psi više ne bi živjeli na ulicama", navodi Sanja Bianculi, portparol ove fondacije.

Da ovo nije prvi slučaj sakaćenja životinja, tvrdi Goran Milojević iz Udruženje za zaštitu životinja "Kerber" Banjaluka te navodi da su, nažalost, ovakvi slučajevi postala kao "normalna pojava".

"Svaka napuštena životinja na meti je ovakvih psihopata. Stavljaju im petarde u njuške, gađaju kamenjem, vješaju, pale. Dosta slučajeva i ne izađe u javnost", ističe Milojević.

(Nezavisne novine)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Milan

29.01.2018 22:39

Stoka primitivna

ODGOVORITE
Name

MIRSAD

29.01.2018 23:59

ALLAH HIM PLATIO STO SU ZASLUZILI

ODGOVORITE
Name

N

30.01.2018 01:08

O što volim kad se sažaljivi projektolozi jave. Sve samo da se ubode neki grant ili donacija. Radite li šta za ljude? Neku džukelu udari auto i odmah na sva zvona ne bi li se koja kinta izvukla

ODGOVORITE
Name

Inspektor Vinko

30.01.2018 07:33

Jedno je kad ga udari auto, a drugo kada ga neko namjerno osakati.

Name

N

30.01.2018 01:08

O što volim kad se sažaljivi projektolozi jave. Sve samo da se ubode neki grant ili donacija. Radite li šta za ljude? Neku džukelu udari auto i odmah na sva zvona ne bi li se koja kinta izvukla

ODGOVORITE
Name

Kkkk

30.01.2018 06:57

Ako kome zaista smeta neki pas lutalica može završiti posao s puškom za nekoliko sekundi i više nema tog dosadnog psa lutalice. Dobro je da nije na taj način mučenjem i sakaćenjem napadnut neko od ljudi.

ODGOVORITE
Name

Užas

30.01.2018 12:33

Da mi je tog monstruma uhvatiti pa ga nalupati i zatvoriti u smicu, pogan i odpad ljutskog roda ustanjuje i covjela muciti.