Bogdan Bogdanović na Ol-staru!

Srbija će ipak imati predstavnika na predstojećoj Ol-star utakmici pošto je poziv dobio Bogdan Bogdanović.  Srpski reprezentativac iz redova Sakramenta nastupaće tokom vikenda "Svih zvezda" NBA lige u Los Anđelesu.  On će igrati u timu Sveta u meču Zvezda u usponu.

Košarka 25.01.2018 | 11:00
Bogdan Bogdanović na Ol-staru!
Bilo je najave, ali je sigurno da će se Bogdan Bogdanović obradovati što je igrama u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi uspeo da se domogne učešća na Ol staru! On će igrati za Tim sveta u meču Zvezda u usponu na Ol star vikendu.

Srpski reprezentativac biće deo Tima sveta koji će se suprotstaviti Timu Sjedinjenih Američkih Država, odnosno okršaju ostatka sveta protiv Amerikanaca, koji igraju svoju prvu ili drugu sezonu.

Ruki Sakramento Kingsa igra sjajno u svojoj prvoj sezoni u najjačoj ligi sveta, a poziv pomoćnih trenera, koji biraju aktere ovog meča, došao je kao potpuno zaslužena nagrada.

Bogi na 44 utakmice prosečno, za 26,8 minuta na parketu, beleži 11,4 poena, tri asistencije, 2,7 skokova i ukradenu loptu.

Osim Bogdana i njegovog saigrača Badija Hilda, Tim sveta predvodi trojac Filadelfija 76ersa – Džoel Embid, Dario Šarić i Ben Simons, a tu su i Dilon Bruks izMemfis Grizlisa, sjajni Finac iz Čikago Bulsa Lauri Markanen, saigrač Nikole Jokića iz Denver Nagetsa Džamal Marej, plej Njujork Niksa Frank Ntilikina i igrač Indijana Pejsersa Domantas Sabonis.

S druge strane, Tim SAD čine Lonzo Bol, Brendon Ingram i Kajl Kuzma iz Los Anđeles Lejkersa, ruki godine Malkolm Brogdon iz Milvoki Baksa, Džejlen Braun iz Boston Seltiksa, Džon Kolins iz Atlanta Hoksa, plej Čikago Bulsa Kris Dan (Čikago), fenomenalni ruki Jute Džez Donovan Mičel, takođe sjajni ruki Denis Smit junior iz Dalas Meveriksa, odnosno mlada zvezda Boston Seltiksa Džejson Tejtum.

To će biti četvrti duel igrača koji su u NBA ligi najduže dve sezone, u kojem će odmeriti snage domaći talenti i strani košarkaši.

U dosadašnjem odmeravanju snaga "Tim sveta" je bio uspešniji, vodi rezultatom 2:1, uključujući i prošle sezone (150:141), kada je nastupao i Nikola Jokić.

Ove godine na meču "Rising stars" nastupaće šestorica igrača, koji su igrali i prošle godine. To su Dario Šarić, Džamal Marej, Brendon Ingram, Domantas Sabonis, Malkolm Brogdon i Badi Hild.

Džoel Embid će pored toga što će nastupiti na meču Zvezda u usponu igrati i na Ol star utakmici i biće najveća zvezda događaja.

Ove učesnike kojima je ovo prva ili druga godina u NBA ligi birali su asistenti trenera NBA lige.

Bogdanović se brzo i dobro navikao na NBA ligu, a ovo je dokaz za to. Postiže 11 poena u proseku, jedan je od najboljih igrača Sakramenta i ovo je samo još jedna najava da ga čeka dobra karijera i u NBA.

Ol star vikend ove godine na programu je od 16. do 18. februara i održaće se u Stejpls centru u Los Anđelesu. Ovaj meč Zvezda u usponu je zakazan na 16. ferbruar.

Čestitke Bogdanu!

Duel je na programu u petak 16. februara u Stejpls Centru.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar