"Potreban nam je sistem''!

Selektor reprezentacije Jovica Cvetković rekao je da je potrebna promena i novi sistem srpskog rukometa jer se sada "snalazimo kako znamo i umemo".

Ostali sportovi 24.01.2018 | 08:30
"Potreban nam je sistem''!
"Njihova i naša pozicija su različite, oni su u prednosti. Potrebno je promeniti situaciju kod nas, ne samo u reprezentaciji, nego i u rukometu. Da radimo na stvaranju sistema, da kroz pet-šest godina imamo generaciju koja će iznedriti igrače za nacionalni tim. Sada to nemamo i snalazimo se kako znamo i umemo sa ovim igračima koje imamo", preneo je sajt Rukometnog saveza Srbije reči Cvetkovića uoči poslednje utakmice na Evropskom prvenstvu.

Srbija i Belorusija će se sastati u sredu od 16.00 u Zagrebu, u poslednjem kolu Grupe I druge faze kontinentalnog šampionata u Hrvatskoj.

Reprezentacija Srbije će se boriti za deveto mesto.

"Igrali smo protiv Belorusa u kvalifikacijama za ovo prvenstvo. Izgubili smo pod specifičnim okolnostima u Nišu, ali isto tako treba reći i to da smo igrali nerešeno na njihovom terenu što je veliki uspeh s obzirom na to da smo igrali sa mladim igračima, sa ostatkom od 28 igrača, koliko smo ih imali u tom trenutku. Belorusi uvek igraju motivisano na velikim takmičenjima, imaju ekipu na okupu dugo i studiozan rad. Postepeno idu ka vrhu i znaju da do njega mogu da stignu samo ako realno razmišljaju", kazao je Cvetković.

On je govorio o povredama igrača tokom kontinentalnog šampionata i rekao da nije opterećen.

"Nisam opterećen ni sa čim, sve ono što smo uradili treba da bude nešto prema čemu možemo da se upravljamo kada je u pitanju budućnost rukometa. Moramo da nastavimo da radimo, odmah, od sutra, da imamo trenažni centar, da radimo sa najtalentovanijim momcima u zemlji. Nemamo vremena, trebalo je juče da počnemo da radimo", rekao je Cvetković.

Srpski rukometaš Nikola Crnoglavac rekao je da je Belorusija veoma ozbiljna reprezentacija.

"Bili su u egalu u gotovo svim mečevima na ovom EP, što najbolje govori o njihovom kvalitetu. Na nama je da pružimo maksimum i da dodjemo do pobede koja nam znači bolji plasman na kraju. Posle mnogo godina, ako ne računamo 2012. kada smo bili domaćin, plasirali smo se u drugi krug na Evropskim prvenstvima što je velika stvar. Ostvarili smo prvobitni cilj, koji je važan pre svega zato što ćemo u baražu za Svetsko prvenstvo dobiti lakše protivnike", rekao je Crnoglavac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar