Splićani se nagodili sa Tužilaštvom, osim jednog!

Petorica od šestorice Hrvata, osumnjičenih za nasilničko ponašanje na fudbalskom derbiju Partizan - Zvezda, nagodili se sa Tužilaštvom. Jedan nije (za sada).

Fudbal 23.01.2018 | 21:15
Splićani se nagodili sa Tužilaštvom, osim jednog!
Petorica državljana Hrvatske postigli su danas sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu prema kojem su priznali krivicu za kazne od četiri do šest meseci zatvora, koje treba da izdrže u Srbiji.

Istim sporazumom, koji treba da potvrdi Viši sud u Beogradu, predviđeno je da nakon odsluženja kazni budu proterani iz Srbije zemlje, sa zabranom ulaska od pet godina, rekla je branilac nekoliko okrivljenih advokat Maja Trkulja Tanjugu.

Šesti osumnjičeni Splićanin, Damir Tovarević nije potpisao sporazum sa tužilaštvom.  On bi trebalo da se izjasni do petka.

Trkulja je precizirala da su se okrivljeni do sada branili ćutanjem, ali da su danas izneli svoju odbranu pred tužiocem i priznali krivično delo za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, što je bio uslov za zaključenje sporazuma. 

Prema nagodbi sa tužiocem, Hrvoje Baković i Ante Firić priznali su krivicu za kazne od po šest meseci zatvora, Jakov Podrug za kaznu od pet meseci, a Ivan Mišković i Stjepan Mihovilović za cetiri meseca zatvora.

Ovaj sporazum treba da potvrdi Viši sud u Beogradu donošenjem presude.

Ovi hrvatski državljani uhapšeni su nakon nereda na beogradskom derbiju sredinom decembra proslse godine, a Viši sud u Beogradu im je 15. januara produžio za još 30 dana pritvor zbog opasnosti od bekstva i uznemirenja javnosti.

Oni se terete za učestvovanje u neredima na stadionima i o tome su se izjašnjavali pred Tužilaštvom.

Ono što javnost zanima je i otkud uopšte oni na "večitom derbiju" i kako su se našli u epicentru brutalne tuče na južnoj tribini stadiona Partizana. Za sada, međutim, na to pitanje nema odgovora, mada su se u medijima spominjale razne verzije i imena pojedinih lica iz kriminalnog miljea.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nedjo

24.01.2018 06:11

mala kazna

ODGOVORITE
Name

Nedjo

24.01.2018 07:04

mala kazna

ODGOVORITE