Počela besplatna škola košarke

Kao plod saradnje dva najveća banjalučka brenda, Banjalučke pivare i Košarkaškog kluba “Borac”, u Banjaluci je počela sa radom besplatna škola košarke za pionire.

Republika Srpska 23.01.2018 | 13:45
Počela besplatna škola košarke
Polaznici Borčeve škole su dječaci rođeni od 2004. do 2008. godine, a cilj pokretanja projekta je da se iz što veće baze mladih talenata oformi pionirska selekcija Borca koja bi, od sljedeće sezone, učestvovala u sistemima takmičenja pod okriljem Košarkaškog saveza Republike Srpske.

“Banjalučka pivara i klub sa najdužom sportskom tradicijom na ovim prostorima obnovili su svoje prijateljstvo u tekućoj košarkaškoj sezoni i zaista nam je posebno zadovoljstvo najaviti početak rada Borčeve škole košarke za najmlađe sportiste, koja se realizuje pod pokroviteljstvom Banjalučke pivare. Povratak Banjalučke pivare u Klub, predstavlja veliko priznanje Upravi Kluba i podršku želji za afirmacijom košarke i domaćih igrača, a ujedno i značajan korak u realizaciji cilja ulaska u Play off Prve lige Republike Srpske”, izjavio je član UO KK “Borac ” Milan Đajić.

Protekle jeseni Banjalučka pivara je obnovila sponzorski ugovor sa Borčevim prvotimcima dajući vjetar u leđa klubu koji se sportskim rezultatima vraća na mjesto koje mu pripada. Banjalučka pivara ovim potvrđuje svoja nastojanja i opredijeljenja ka afirmaciji sporta, kao i podršci mladim talentima.

“Izuzetno smo ponosni na nastavak saradnje sa jednim od najtrofejnih košarkaških klubova u RS, BiH i iskreno se nadamo da ćemo pokretanjem škole košarke omogućiti velikom broju mališana da naprave svoje prve košarkaške korake, a mladim talentima da razvijaju i grade svoje sportske vještine. Istovremeno, želja nam je da zajedničkim snagama učinimo sve, što je u našoj mogućnosti, da grad na Vrbasu povrati svoj prepoznatljiv košarkaški sjaj”, izjavila je menadžer za odnose sa javnošću Banjalučke pivare Milka Stanivuković.

Uloga trenera u Borčevoj školi košarke povjerena je Vladimiru Pilipoviću koji će sa talentovanim mališanima raditi tri puta nedeljno, u saradnji sa četiri najbolja studenta Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci.

Inače, seniorska selekcija KK “Borac” pobjedom je započela 2018. godinu savladavši, u okviru 12. kola Prve lige Republike Srpske, ekipu Rudara iz Ugljevika rezultatom 82:62.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Boki

23.01.2018 13:04

Sa srećom naprijed Borac.

ODGOVORITE
Name

Haha

23.01.2018 15:19

besplatno, jooj pa vjerujete u djeda mraza

ODGOVORITE
Name

Vultures

23.01.2018 20:57

PROVJERENO TAČNO. PIVARA NAMJENSKI ULAŽE U DJECU. BRAVO.

Name

Banja Luka

23.01.2018 20:55

BRAVO. TO JE JEDINO ISPRAVNO. SAMO RAD SA DJECOM IZ B. LUKE I REPUBLIKE SRPSKE. IGOKEA TROŠI MILIONE NA STRANCE.... SAMO NAPRIJED.

ODGOVORITE
Name

BORAC

23.01.2018 21:12

BRAVO.

ODGOVORITE