Roma na pragu velikog uspjeha!

Emerson i Džeko za 60. 000. 000 evra! Sledi napad na Deulofeua, čeka se Batšuaji! Ostali su samo detalji. . .

Fudbal 23.01.2018 | 19:45
Roma na pragu velikog uspjeha!
Delovalo je da će se posao završiti samo na Emersonu Palmijeriju, ali Čelsi je izgleda uspeo - ove zime će iz Rome dobiti paket u kojem će se naći i Edin Džeko! 

Samo nekoliko dana pošto je izjavio da Džeko ne želi da napusti Romu i da uprava Vučice ne bi da se odrekne usluga golgetera iz Bosne i Hercegovine, ostrvski mediji stigli su do saznanja da je Džekov agent Irfan Redžepagić našao se u avionu za London kako bi dogovorio finansijske detalje saradnje, dok je posrednik Silvano Martina ostao u Rimu gde će sačekati ishod pregovora Čelsija i Rome. 

Veliki preokret u priči koja je donedavno izgledala kao nemoguća misija za Čelsi jeste telefonski razgovor koji je Džeka ubedio da je vreme da se vrati na Ostrvo. Na drugoj strani "žice" bio je Antonio Konte lično, tvrde italijanski mediji, a posle razgovora s njimDžeko je poručio agentu da se pakuje i krene put Londona. Navodno, za Džeka je spreman ugovor vredan 8.000.000 evra godišnje! To je gotovo duplo više od onoga što dobija sada na Olimpiku (4.500.000 evra).

U Romi, jasno je, nemaju ništa protiv celog transfera, ali pod određenim uslovima. Sportski direktor Monći je prvobitno odbio Čelsijevu ponudu na 50.000.000 evra i Mišija Batšuajia na pozajmicu do leta, tražilo se još 15.000.000 evra više u bonusima, ali je Čelsi prihvatio da formula bude sledeća: obeštećenje od 50.000.000 evra i 10.000.000 u bonusima. Kako ni to nije bilo dovoljno dobro za čelnike Rome, oni su zatražili da iBatšuaji bude uključen u transfer, s tim da u ugovoru postoji opcija otkupa na leto. U Čelsiju su spremni i za tu opciju, ali samo ukoliko Roma prihvati da otkupna klauzula iznosi oko 30.000.000 evra. 

Dok se čeka da se ovo klupko odmota, Monći je zvao Barselonu kako bi se raspitao za dostupnost Đerara Deulofeua. Španac je bio na pragu transfera u Napoli za 20.000.000 evra (18.000.000 + 2.000.000), ali se posao u međuvremenu izjalovio. Tačnije, ni Napoli, ni Barselona ne guraju previše da se ovaj transfer završi, iako Barsi treba novac, a Napoliju pojačanje na krilu. 

Sada je, navodno, Roma u pol poziciji, a konačni rasplet mogao bi da se dogodi do kraja sedmice. 

Roma je na pragu da završi nekoliko zanimljivih poslova - da Čelsiju uvali tek oporavljenog Emersona i vremešnog Džeka, a mogao bi da dobije dva ozbiljna pojačanja u ofanzivnom redu. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar