EP: Karabatići pokazali klasu, Francuzi razbili Srbiju!

Rukometaši Srbije poraženi su od Francuske u drugom meču druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj sa 39:30.  Srbija - Francuska: Klasa su! Loši smo! Srbija ubedljivo poražena od Francuske.  Mučno za gledanje: Francuzi su za nas druga galaksija! Srbi videli Karabatićevu magiju! Gali ubedljivo slavili.

Ostali sportovi 22.01.2018 | 20:15
EP: Karabatići pokazali klasu, Francuzi razbili Srbiju!
Previše primljenih, ali i dosta postignutih golova, glavni je utisak utakmice sa Francuskom.

Najviše golova za Francuze su dali Luka Karabatić i Košeto, po sedam, a četiri je postigao Nikola Karabatić. U timu Srbije se istakao Nemanja Zelenović sa sedam golova, a gol manje je dao Petar Nenadić.

Srbija se dobro držala na početku meča. Bez previše respekta su "Orlovi" ušli u duel sa najboljom selekcijom u poslednjih dvadesetak godina.

Međutim, već u prvim minutima je Marsenić napravio prvi kiks Srbije kada je zaradio isključenje zbog udaranja po licu protivničkog igrača.

"Orlovi" su imali i prednost od 7:6 posle sedmerca Nenadića u 14. minutu igre, ali od tog trenutka kreće dominacija Francuske koja pravi seriju od 4:0.

Zelenović nakratko prekida seriju, ali su Francuzi počeli mnogo lako da pronalaze rupe u odbrani naše selekcije koje su se vremenom sve više uvećavale.

Bilo iz kontri ili brzim centrom Francuzi su povećavali razliku koja je do poluvremena iznosila sedam golova 19:12. Letargija u odbrani Srbije nastavljena je i u drugom poluvremenu.

Francuzi su u odbrani isprva čuvali zonu i bili na liniji. Kada bi izašli agresivnije da zatvore bekove, u više navrata su sudije iz Danske podizale ruku zbog pasivnog napada "Orlova".

Nikola Karabatić je pogađao iz svih pozicija, čak i asistirao efektno, slično je radio i njegov brat Luka, a ostali njihovi saigrači iz ekipe su pokazali neverovatnu brzinu.

Izuzev početnih "štucavica", napad Francuske je funkcionisao izvanredno, odbrana Srbije nije i onda ne čudi što je prednost Francuske vremenom rasla i do +11 i kasnije rezultirala porazom.

Sledi utakmica sa Belorusijom za dva dana, a Srbija će pokušati da se izbori za deseto mesto dok Francuzi i teoretski idu u polufinale.

S pola gasa, lagano i sigurno do polufinala…

Nisu, doduše, Francuzi teoretski obezbedili plasman među četiri najbolja tima na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, ali da se to ne dogodi potrebno je pravo čudo. Srbija je nastavila sa lošim izdanjima i za silu s druge strane nije predstavljala nikakav ozbiljan zalogaj.

Naprotiv!

Srbija – Francuska 30:39 (12:19)!

O angažovanjuu našeg tima i silnim greškama koje je napravio govori i podatak da su višestruki svetski, evropski i olimpijski prvaci više puta uspevali da na naš gol odgovore "brzim centrom" i pogotkom za dve-tri-četiri sekunde. Takođe, i to da su Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević imali više odbrana od francuskih čuvara mreže.

Francuska će razmišljati o poslednjem kolu - Hrvatskoj i polufinalu, a nama ostaje da odradimo utakmicu sa Belorusima i da se vratimo u Beograd. Kažu sa ispunjenim ciljom…

Nemanja Zelenović postigao je sedam, Petar Nenadić šest golova. Na drugoj strani Rafael Košeto i Luka karabatić po sedam.

Daleko je Francuska! Najavljivali su borbu za čast, ali rukometaši Srbije mogli su samo da posmatraju magiju Nikole Karabatića. Ono što se pretpostavljalo, dobilo je u Zagrebu zvaničnu potvrdu. Svetski šampioni su za Srbiju galaksija više: Francuska - Srbija 39:30

Jednostavno kada se sastanemo na rukometnom terenu Francuzi i mi ne igramo isti sport. Prosto, oni nas godinama uništavaju brzom igrom. Tako je bilo i večeras u Zagrebu. Ekipa Jovice Cvetkovića je bila konkuretna do sredine prvog poluvremena, a onda je usledio - potop.

Ponekad je bilo mučno gledati kako Jovica Cvetković širi ruke, prosto ne verujući da naši rukometaši ne mogu brzo da se vrate u odbranu. Prosto nudili smo se Francuskoj i gledali magiju Karabatića.

Mnogo poznatiji Nikola je igrao simultanku sa našom nejakom odbranom. Prvo poluvreme je završio sa četiri gola i šest asistencija. Spajao je sa golom brata Luku koji je odigrao meč turnira. Dao je čak sedam golova.

Na stranu što su Francuzi kvalitetniji rival, ali neshvatljivo je da smo tokom durog poluvremena bili manje borbeni i agresivni od rivala. Mleli su nas Francuzi brzim tempom. Istina, posao nam je bio otežan, jer je u drugom minutu Marsenić dobio crveni karton.

Posle prvog poluvremena Francuska je imala sedam golova više (19:12). Njihov selektor je u nastavku ubacio drugu postavu, ali slika je bila ista... Bilo je pitanje koliko ćemo golova primiti. Već u 50.minutu Cvetković je seo na klupu i gledao srpski horor. Nekada veliki šampion doživeo je još jedno poniženje.

Pohvale u našoj selekciji zaslužio je Zelenović, strelac sedam golova. Francuzi su bili raspoloženi, najbolji je bio Luka Karabatić sa sedam pogodaka.

GRUPA I

18. januar:
Srbija- Norveška 27:32 (17:17)
Hrvatska - Belorusija 25:23 (15:12)

20. januar:
Švedska - Francuska 17:23 (8:10)
Hrvatska - Norveška 32:28 (17:10)

22. januar:
Srbija - Francuska 30:39 (12:19)
Švedska - Belorusija 20.30

24. decembar
Srbija- Belorusija 16.00
Švedska - Norveška 18.15
Hrvatska - Francuska 20.30

TABELA: Francuska 8, Hrvatska6, Švedska (-1) 4, Norveška 4, Belorusija (-1) 0, Srbija 0.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

МИШО

22.01.2018 20:24

... ''Кажу са испуњеним циљем...'' Значи циљ Србије је била ЈЕДНА ПОБЈЕДА и ДЕВЕТ ПОРАЗА у последњих 10 утакмица... Свака част на постигнутом циљу и наставите тако! Б р у к а и с р а м о т а!

ODGOVORITE