Novak: Molitva nakon svakog treninga i...

. . . Zahvalnost višoj sili! Novak Đoković oformio je krajem prošle godine novi tim sa kojim ima veoma odnos, a nedavno je uveden i poseban ritual na kraju svakog treniga.

Tenis 24.01.2018 | 17:30
Novak: Molitva nakon svakog treninga i...
Đoković se nakon odrađenih vežbi zagrli sa svima na terenu i tokom tog zagrljaja zajedno izgovaraju nešto što liči na molitvu – najbolji srpski teniser pojasnio nam je o čemu se radi.

"Jeste molitva. To je molitva koja ide ka bogu i zahvalnost za činjenicu da smo zdravi, da smo zajedno, što imamo mogućnost da budemo ovde i bavimo se onim što nam izaziva lepe emocije, sreću i radost. Taj trenutak kada se svi zagrlimo, koliko god kratko ili dugo trajao, meni daje neku vrstu veće povezanosti sa svim članovima tima", rekao je Novak. 

On je istakao da mu je veoma važan duhovni mir i dobra atmosfera u timu. 

"To je veoma bitno jer, iako sam individualni sportista, ovo je na neki način timski sport. Konekcija, hemija, uzajamno poštovanje u odnosu koje imam sa svima i zahvalnost višoj sili što smo u mogućnosti da budemo ovde. Praktikujem već dugi niz godina, na ovakav način sam radio i sa prošlim timom, možda ne baš posle svakog treninga, ali se trudim da nam to postane zdrava rutina", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar