"Dražen nije promašivao, od njega bih sve uzeo!"

Slovenački košarkaš Luka Dončić gostovao je na jutjub kanalu Kolgados der Aro i rekao ko mu je uzor, ali i ko mu je draži - Lebron Džejms ili Stef Kari.

Košarka 23.01.2018 | 22:15
"Dražen nije promašivao, od njega bih sve uzeo!"
Dončić kaže da je svoj veliki talenat za košarku otkrio tokom turnira sa Olimpijom u Ljubljani, zbog čega ga je Real i pozvao.

Slovencima je, prema Dončićevim rečima Evrobasket mnogo značio jer je popularnost košarke posle evropskog zlata u zemlji porasla. Međutim, Realovog maestra ne porede ni sa jednim Slovencem već sa Draženom Petrovićem.

"Dražen Petrović je bio neverovatan. Spektakularan igrač. Svako ko ga je poznavao kaže da je bio i dobra osoba. Iz njegove igre bih preuzeo sve, a posebno šut za tri poena. Nije mogao da promaši i to bih uzeo za sebe", kaže Dončić. 

Za Petrovića važi da je bio i veliki radnik koji se nije oslanjao samo na talenat. 

"Uvek je važno verovati da možeš da budeš bolji. Edi Tavares mi je pričao da je Lebron Džejms jedan od najboljih na svetu i provodi sate i sate u teretani. Uvek težiš tome da budeš bolji", ističe Slovenac. 

Na pitanje ko je bolji - Stef Kari ili "Kralj" Džejms kaže da ne voli poređenja, ali ipak bira Lebrona. 

"Ne volim da pravim poređenja jer su obojica izvanredni. Ali bih birao Lebrona jer može da radi sve na terenu i zato što je vrlo jak", objašnjava Dončić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar