Mekinro u elementu: Novak - srpski Martin Luter King!

Džon Mekinro, teniska legenda i stručni konslutant Eurosporta, u novoj epizodi "Komesar tenisa" pričao je o situaciji koja je obeležila početak turnira.

Tenis 20.01.2018 | 17:30
Mekinro u elementu: Novak - srpski Martin Luter King!
Novak Đoković bio je u centru svega toga jer je na sastanku zatražio da svi koji nisu teniseri napuste sobu, kako bi oni međusobno održali sastanak.

Radilo se o povećanju premija za igrače, ali poenta nije bila da oni koji su u vrhu zarede još više, već i da oni van 200 na ATP ili WTA listi mogu dobro da žive.

Mekinro je istakao da ti igrači ili igračice mogu više da zarade tako što bi se kladili na svoj poraz. Legendarni teniser malo je "peckao" i šalio se na račun Đokovića, ali je stao na stranu srpskog tenisera i apsolutno ga podržao.

"Još uvek je misterija šta je Novak Đoković radio dok je bio van terena šest meseci. Znamo da je dobio novo dete, čujemo da i dalje grli ljude i pretpostavljamo da je trenirao, s obzirom na to kakvu je kaznu naneo "jadnom" Donaldu Jangu u prvom kolu.

Ali ono što ne znamo i što će vam samoprozvani Komesar tenisa otkriti jeste da je Novak sve vreme mislio o politici.

Ne, neće se kandidovati za predsednika Srbije. To će možda uraditi kasnije.

Na sastanku igrača prošle nedelje, Novak je ustao i zatražio od svih koji nisu teniseri da napuste sobu.

A onda je srpski Martin Luter King ustao i izgovorio: "Imam san da se jednog dana svi volimo i međusobno grlimo. I da, imam još jedan san u kojem će svi igrači dobijati mnogo više novca i gde ćemo stvoriti našu ličnu uniju".

Znam šta će te da kažete. Zašto čovek poput njega želi još novca? Ali ovi zahtevi ne odnose se na Novaka Đokovića, već na sve igrače. Pogotovo one koji imaju slabiji plasman.

Na Grend slemovima samo 14 odsto od svih prihoda ide igračima. Poredići sa NBA, tamo ide 50 odsto. Ne radi se o pohlepi, već o tome da teniseri dobijaju svoj deo.

Momak ili devojka koji su plasirani van 200 najboljih mogu da zarade više tako što bi se kladili na svoje poraze (nameštali mečeve), nego što bi zaradili od pobede. To je pogrešno i ne bi trebalo tako da bude.

Više novca znači bolje penzije, bolju zdravstvenu negu. Bolju garanciju za budućnost".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar