Partizan ima rivala: Marko Nikolić hoće Petrovića!

Jedino što je u tekstu "A Bole" nelogično je očekivanje da bi Partizan ili Videoton mogli da plate igrača "između dva i dva i po miliona evra".  Portugalci tvrde: Marko Nikolić i Partizan u klinču za Raću Petrovića! Tvrde i da Sporting traži bar 2. 000. 000 evra, a to je verovatno previše za crno-bele.

Fudbal 18.01.2018 | 20:45
Partizan ima rivala: Marko Nikolić hoće Petrovića!
Portugalska "A Bola" u broju od četvrtka objavila je tekst u kom, pozivajući se na svoje izvore u Sportingu, najavljuje da je Partizan dobio rivala u borbi za transfer Radosava Petrovića (26).

I da je to, ni manje-ni više, mađarski Videoton koji s klupe vodi bivši trener crno-belih Marko Nikolić, a kojeg je prvak Srbije letos eliminisao u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"A Bola" tvrdi da su na "Žoze Alvelade" rešeni da već ovog januara realizuju transfer popularnog Raće iz, kako kaže autor teksta, više razloga - nemogućnost da se nametne kod trenera Žoržea Žezusa, skromni takmičarski minuti koje je imao i koje bi imao narednog proleća, kao i potreba da se, citiramo, "povrati deo novca uložen u njegov transfer".

Petrović, kojem ugovor sa "lavovima" ističe u junu 2020. godine, prešao je iz kijevskog Dinama u lisabonski Sporting na leto 2016. za milion evra, a "A Bola" u navedenom tekstu sugeriše da klub očekuje prihod od dva do dva i po miliona evra za igrača koji je ove sezone proveo na terenu 371 minut.

Da li se dva i po puta viša cena od one koja je data za njegove usluge može razumeti kao "povraćaj dela uloženog novca" ostaje nejasno, ali ono oko čega nema dileme je da bi Petrović svakako voleo da što pre promeni sredinu ne bi li se vratio na teren i u formu koja mu je donela čak 44 nastupa za reprezentaciju Srbije i učešće na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

Sporting je Petrovića držao na pozajmici od januara do jula prošle godine, a od kad se vratio u Lisabon iz Rio Avea nije uspeo da se nametne kod bivšeg trenera Benfike, Žezusa.

Partizan je ove zime napustio standardni defanzivni vezista, Everton, od čijeg je transfera u SPAL šampion Srbije inkasirao 600.000 evra, pa se utoliko potreba za Petrovićevim povratkom u Humsku posle šest i po godina. Visoki fudbaler iz Uba napustio je crno-bele na leto 2011. i za 3,3 miliona evra prešao u engleski Blekburn.

Zanimljivo, sudeći prema podacima dostpunim na "Trasfermakrtu", Partizan nikada igrača nije platio više od 1,68 miliona evra, koliko je plaćen Sejduba Suma, dok je Videotonov rekordan transfer onaj iz 2010. godine kada je Laslo Lenče plaćen 800.000 evra. Ukoliko je izvor "A Bole" iz Sportinga pouzdan, teško da će se ovaj klub dogovoriti oko obeštećenja od dva, dva i po miliona.

Iz Lisabona mora da ide, pitanje je samo gde, a posle Partizanove na adresu Radosava Petrovića stigla je još jedna zanimljiva ponude, pošto je čelnike Sportinga navodno kontaktirao Videoton koji sa klupe predvodi bivši strateg crno-belih Marko Nikolić.

Konkurenciju su doduše mogli i da očekuju u Humskoj, ali možda i veću prepreku od samog interesovanja mađarskog kluba predstavljaju dva druga detalja u A Bolinom tekstu.

Prvi kaže da Sportingu ne pada na pamet da Petrovića daje na pozajmicu, a baš je to bila Partizanova ideja. A Bola kaže da samo otkup ugovora dolazi u obzir. I tu leži i drugi problem, jer najčitaniji portugalski list navodi da na stadionu “Žoao Alvalade” planiraju i da na Petrovićevoj prodaji zarade između 2.000.000 i 2.500.000 evra što je svakako van dometa crno-belih, iako su dovođenjem Sejdube Sume za 1.650.000 granice pomerene.

Pitanje je da li baš toliko. Mada je pitanje i da li Sporting ima osnova da traži toliki novac za igrača koga je platio 1.000.000 evra, a koji je ove sezone na terenu proveo samo 371 minutu i to uglavnom u kupu. Takođe, pitanje je i kako će čelnici Sportinga reagovati ako ne bude ponuda koje ispunjavaju njihove ambicije.

Biće tu mesta za kompromis.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar