Uhapšeno jedno lice na Jahorini

Pripadnici MUP-a RS, na zahtjev federalne Uprave policije, sinoć su u hotelu "Vučko" na Jahorini uhapsili jednu osobu.

Bosna i Hercegovina 17.01.2018 | 12:44
Uhapšeno jedno lice na Jahorini
Faktor.ba javlja da je uhapšen Damir Mehić Bibi iz Tuzle koji je osumnjičen za ubistvo Emira Džinića, bliskog prijatelja Mirse Švicarca, ubijenog u pucnjavi koja se 22. juna 2013. godine dogodila u centru Tuzle.

Osim Mehića, na području Semizovca u FBiH uhapšene su još dvije osobe, koje su takođe obuhvaćene istragom u ovom slučaju.

"Osumnjičeni su uhapšeni po operativnoj potrazi i trenutno su na obradi u FUP-u. Mehiću je pritvor već ranije određen na osnovu raspisane potrage, a tereti se za ubistvo i pokušaj ubistva", potvrdio je za Faktor.ba Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Informaciju o hapšenju na Jahorini ranije je "Nezavisnim" potvrdio i Dragan Lukač, direktor Uprave policije FMUP-a, koji, međutim, nije mogao da govori o razlozima hapšenja.

"Na naš zahtjev, i uz prisustvo našeg inspektora, uhapšena je jedna osoba na Jahorini. O razlozima hapšenja ne mogu govoriti, jer radimo na ovom slučaju, a nad uhapšenim se vrši operativna obrada", rekao je kratko Lukač.

Prve ulazne informacije su govorile da se hapšenje ove osobe dovodilo u vezu s posjetom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, no Lukač je odbacio i demantirao takve navode.

Faktor.ba podsjeća da se vatreni okršaj dogodio 22. juna 2013. godine i spada u red najvećih poslijeratnih kriminalnih obračuna u Tuzli. Tada je u centru grada, u bašti jednog kafića, došlo do pucnjave u kojoj su učestvovale grupe okupljene oko Damira Mehića Bibija s jedne strane i Merseda Hadžića, zvanog Mirso Švicarac, s druge strane.

Tada je ubijen Emir Džinić, blizak prijatelj Mirse Švicarca, dok su teško ranjeni njegovi rođaci Amir i Nail Hodžić nastanjeni u Teočaku. S druge strane, ranjen je i Denis Rahmanović,radnik zaštitarske agencije Flek.

Predmet je još u fazi istrage i protiv Mehića nije još podignuta optužnica s obzirom na to da se sve vrijeme nakon događaja nalazio u bjekstvu i nije bio ispitan u svojstvu osumnjičenog, a na zahtjev Tužilaštva TK Kantonalni sud u Tuzli za njim je raspisao međunarodnu potjernicu.

(Nezavisne)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sokolac

17.01.2018 12:07

....pa pusten.

ODGOVORITE
Name

007

17.01.2018 12:34

Hapšenje ne važi,jer je u drugoj državi,a sem toga i na planini.

ODGOVORITE