Rusija osuđuje ubistvo Ivanovića

Moskva osuđuje ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića na Kosovu i Metohiji i očekuje detaljnu istragu ubistva, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Svijet 16.01.2018 | 16:55
Rusija osuđuje ubistvo Ivanovića
"Sa žalošću smo saznali za ubistvo poznatog političara Olivera Ivanovića, jednog od lidera Srba koji žive na sjeveru Autonomne pokrajine Kosovo 16. januara. Izražavamo svoje najdublje saučešće njegovoj porodici i prijateljima. Oštro osuđujemo ovaj gnusni čin. Svođenje političkih računa na ovaj način doprinosi rastu atmosfere terora i recidiv je međuetničkog sukoba u regionu. Pozivamo sve međunarodne organizacije prisutne na Kosovu da, u skladu sa postojećim mandatima, preduzmu sveobuhvatne mjere za sprečavanje eventualnih incidenata u pokrajini", navodi se u dokumentu.

Moskva očekuje da će relevantne strukture sprovesti detaljnu istragu o incidentu i otkriti počinioce koji će dobiti zasluženu kaznu.

Ivanović je ubijen jutros ispred svoje kancelarije u Kosovskoj Mitrovici. Na Kosovu je imao reputaciju nezavisnog srpskog političara. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Beograd nema puno povjerenja u istražne organe na Kosovu, čiju teritoriju ne kontroliše od 1999. godine. Prema Vučićevim riječima, ako kosovske vlasti ne budu u mogućnosti da istraže ovaj zločin, istrazi bi trebalo da se pridruže srpske vlasti.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dzoo

16.01.2018 16:56

Nemoj te mi vise tih rusa gde su god trebali podrzat oni nam prst u oko.

ODGOVORITE
Name

TRN

16.01.2018 17:09

I ovi Rusi su uvjek pjani cuj pokraina i to jos autonomna udarila ima Wodka u glavu...

ODGOVORITE