Roditelji držali djecu u okovima

Policija u američkoj saveznoj državi Kaliforniji spasila je u nedelju iz smrdljive i prljave sobe u porodičnoj kući u Perisu, gradiću 113 kilometara istočno od Los Anđelesa, čak trinaestoro braće i sestara, koje su tamo okovali u lance njihovi roditelji. Kako javlja Reuters, sve su žrtve bile teško izgladnjele i vezane lancima za krevete, a starosti su od samo dvije do 29 godina.

Svijet 16.01.2018 | 10:20
Roditelji držali djecu u okovima
Njihov otac Dejvid Alen Turpin (57) i majka Luiz Ana Turpin (49) su uhapšeni i u četvrtak bi trebalo da se pojave na sudu kako bi im pročitali optužnicu koja ih u 19 tačaka tereti za torturu i ugrožavanje djece. Već im je određena kaucija u iznosu od devet miliona dolara koje moraju uplatiti ako žele da se brane sa slobode, prenosi "Jutarnji list".
 
Kako je u ponedeljak saopštila policija okruga Riversajd, braća i sestre su pronađeni nakon što je jedna 17-godišnja devojka uspjela da se oslobodi okova i alarmirala hitne službe mobilnim telefonom koji je pronašla u kući.

- Policijski su službenici nakon dojave pronašli 12 osoba za koje su mislili da su sve maloljetnici, ali su ostali u šoku kada su shvatili da ih je sedmoro punoljetno, objavila je policija.

Svi su, naime, bili toliko izgladneli i mršavi da nije bilo moguće razaznati koliko bi mogli biti stari. Isto važi i za 17-godišnjakinju koja je alarmirala službe, za koju su po dolasku u kuću policajci po tjelesnoj konstituciji bili uvjereni da je riječ o 10-godišnjakinji.Nakon što su spaseni, svi su hospitalizovani, a kada ih puste o njima će brigu privremeno preuzeti socijalne službe.

Policija nije objavila moguće motive koji su nagnali roditelje da zatoče svoje potomstvo, a nije poznato ni koliko su dugo proveli u lancima.

- Roditelji policijskim službenicima nisu dali logično objašnjenje za takvo ponašanje prema vlastitoj djeci, stoji u policijskom saopštenju.

Susedi nisu bili preterano pričljivi o porodici Turpin. Neki s kojima su novinari agencije Reuters stupili u kontakt kažu da je kvart u kojem žive pun novogradnji i da Turpinove nisu stigli da upoznjui, ali da nisu primijetili ništa neobično. Istovremeno, svi redom kažu da su zaprepašćeni vješću iz svog susjedstva. Jedan od njih, koji ih je navodno znao 'iz viđenja', kaže da pojma nije imao da bračni par Turpin uopšte ima djecu.Prema informacijama lokalnih medija, Turpinovi su se u Peris doselili pre dvije godine, a Dejvid je na adresi kuće registrovao privatnu školu koju je pohađalo šestoro djece, pretpostavlja se njegove sopstvene. Ni Dejvid ni njegova supruga dosad nisu bili u policijskim evidencijama.

New York Times javlja da su Dejvid, po zanimanju inženjer i Luiz, domaćica, pre nekoliko godina proglasili bankrot, a advokat koji ih je u tom postupku zastupao kaže da su se činili kao pristojna porodica. Navodi da su često oduševljeno govorili o svojoj djeci, koju doduše nikada nisu dovodili u njegovu kancelariju.

Na njihovoj Facebook stranici vidljiv je niz fotografija naizgled srećne porodice.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Prestrasno

16.01.2018 11:52

Smrtna kazna ali bez sudjenja...strasno...ta djeca a neki od njih vec i odrasli ljudi mogli su tako i umrijeti a da se ne sazna...sta bi tek tudjoj djeci radili...

ODGOVORITE