Kolinda u BiH “nailazi na zid“

Željko Komšić komentarisao je posjetu Kolinde Grabar Kitarović Turskoj, ali i ovu nadolazeću, Bosni i Hercegovini poručivši da će predsjednica Hrvatske u Sarajevu ''naići na zid''.

Bosna i Hercegovina 15.01.2018 | 18:59
Kolinda u BiH “nailazi na zid“
Lider Demokratske fronte za N1 je kazao da "neće izgovoriti ono što bi izgovorio narodnim rječnikom".

"Cilj koji je Kolinda Grabar-Kitarović imala, i šta je dobila je potpuno promašen politički potez. Kada se obznanilo, da ide u Tursku da lobira za stavove Dragana Čovića i HDZ, to je bilo osuđeno na propast. Međunarodna diplomatija tako ne funkcioniše. Dobila je sve suprotno. Sramotno je da sa predsjednikom države koja nije susjedna razgovara o BiH. To je miješanje u unutrašnje poslove suverenih i navodno prijateljskih država".

Od Grabar Kitarović BiH, koja je najavljena za srijedu, 17. januara 2018. godine, ne očekuje mnogo.



"Nastaviće istu priču koju je pokušala u Ankari, naići će na zid. Ne znam kakav je njen protokol posjete, ali neće postići efekat kakav želi".

Govorio je Komšić i o ugroženosti Hrvata i Srba, na koju često podsjećaju Milorad Dodik i Dragan Čović.

"Ako pominjete Dodika i Čovića, volio bih da mi date dokaz kako su ugroženi. Evo njih dvojica. Nijedan dokaz da je neko kao Srbin ili Hrvat u Banjaluci, Laktašima, zapadnom Mostaru, Širokom Brijegu da je ugrožen. Od koga je ugrožen? Da mi neko to egzaktno pokaže i dokaže. Ko to ugrožava ijednog Srbina u RS? Ko to ugrožava ijednog Hrvata u kantonima gdje su Hrvati većina. Jesmo li mi ugroženi kao građani, kao ljudi? Nemamo vode, nepravda i bezakonje na sve strane. Nema reda. Pustite njihove fraze kojima plaše narod. Pokušavaju zavadu uvesti model kao političkog djelovanja".

Od izbora 2018. godine očekuje: "Nadam se da će ljudi reći 'nemojte nas praviti budalama'".

U RS ne bi trebalo ići sa kandidatom za člana Predsjedništva, ocijenio je.

"To donosi samo korist Dodiku. Odvlači glasove drugim kandidatima. To pitajte SDP, ali ja mislim da to nije pametno. U FBiH, ljevica uvijek ima više kandidata", izjavio je Komšić.

Izvor: N1.info

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Zeljko

15.01.2018 18:17

na pravom si putu.Ova dvojica su klosari i lazovi koji vode narod u propast a radi svoji guzica.

ODGOVORITE
Name

re

16.01.2018 06:18

Ništa nije ni on bolji.

Name

Proleter

15.01.2018 18:24

"U RS ne bi trebalo ići sa kandidatom za člana Predsjedništva, ocijenio je." Od tog kandidata, samo bi Baja profitirao.

ODGOVORITE
Name

Mile

15.01.2018 18:25

ja kao srbin u RS jesam ugrozen jer nisam u partiji koja je na vlasti a samo preko te partije se moze dobiti posao

ODGOVORITE
Name

Kiki

15.01.2018 18:52

To je nekad bilo..sad su i oni polako bez posla. Mala bara a puno krokodila.

Name

za Mile

15.01.2018 19:00

Upravo u tome jeste fol,ti navodno ugrozen od Bosnjaka iz Sarajeva a ja od Srbina iz Banj Luke a istina je da smo kako ti kazes ogrozeni od svojih.

Name

X

15.01.2018 19:08

Imam korektan prijedlog. Posto si ti g.Komsicu sdp-ovac i zalazes se za gradansku drzavu bez naroda i nacija, kandidiraj se za bodnjsckog clana predsjedn. Pa ako pobijedis, svaka cast. Ali ne, ti ces se kandidirat kao "hrvat" i pobjedit ces na glasovima mrznje prema Hrvatima. Znas ti to odlicno i zato se i kandidiras. Pa je li te stid takvog gnjusnog i neljudskog cina? Nije, jer za stidit se treba imat obraz. A ti ga NEMAS.

ODGOVORITE
Name

Adolfe

15.01.2018 19:35

Pa hajde ti meni objasni zasto se on treba kandidovat kao bosnjacki clan na osnovu cega? Covjek se izjasnjava kao hrvat i otac mu hrvat. Po kojim to kriterijumima je neko hrvat srbin ili bosnjak? Ako covjek nije nacionalista to neznaci da je manji hrvat ili srbin od tebe ili mene. Stvarno bi me interesovalo tvoje misljenje ko bi to trebao da odlucuje dali je neko dovoljno hrvat ili srbin ili eskim. Bog vam pameti svima dao zar niste dosad skontali da nas ove gluposti pravac u kameno doba vode probudite se

Name

075

15.01.2018 19:37

@ x Prvo se educirajte, Željko Komšić je predsjednik Demokratske fronte! Drugo, Željko Komšić je po ocu Hrvat, po majci Srbin! Treće jedina dodirna tačka njega sa Bošnjacima je što njegova supruga ima muslimansko ime Sabina a ona ima državljanstvo Hrvatske! Nadam se da ste zadovoljni jer ga osobno poznajem! I da ima nas koji nismo pripadnici "naroda" u BiH!

Name

Xx

15.01.2018 19:37

A zbog cega se nebi kandidovao za hrvatskog clana presednista? Covjek je Hrvat i ima sva prava na to. A niko nikom nemoze zabraniti za koga ce glasati. Kad moze milorad kao hrvat za srpskog clana da se kandiduje moze i Zeljko za ono sto i jeste.

Name

Salih

15.01.2018 21:23

Izaberimo između ljubavi i mržnje ljubav, a između dobra i zla dobro svima će nam bite bolje. Mi koji nismo nacionalisti nama je svejedno ko će da predstavlja sve stanovnike B i H jednako a da nije zaglibio u kriminal, a dobro potkovan političkim znanjem i Oma u tome dosta i iskustva. Gospodin Željko Komšić ili Slavo Kukić su idealan izbor. Čović Dodik i Izetbegović su već jednom nogom u buhari, tako svim sredstvima će da brane svoja ne (djela), pa marode izvagaj dobro kome dati glas. Pozdravljam sve Bosance i Hercegovce bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost

Name

Dimnjačar

15.01.2018 19:22

Svi Srbi iz Federacije trebaju glasati za Komšića, čovjek je jedini lijek za bijesne poskoke iz Lištice. U suprotnom će nastaviti život kao obična nepostojeća stoka u Hercegovini, sa manje prava od crnog ciganina.

ODGOVORITE
Name

re

16.01.2018 06:22

Bio je on i član predsednistva pa šta je uradio? Srbi nisu ni konstitutivni.

Name

Tzhc

15.01.2018 19:40

Njezin zivot nije tajna, njezin zivot nije film...

ODGOVORITE
Name

bezbeli

15.01.2018 20:33

U Kitarovićki a i u Kurtzu BiH ima iskrene prijatelje u procesima evroatlantskih integracija

ODGOVORITE
Name

Komsicu

15.01.2018 21:33

Lijepo se ulizujes u dupe bosnjama. Oni ce ti sigurno pomoci.

ODGOVORITE
Name

re

16.01.2018 06:22

Jednom uspjelo