Siti prepušta pojačanje Junajtedu?!

"Građani" navodno spremni da se povuku iz pregovora o Aleksisu Sančezu.  (Ne)realna očekivanja za Aleksisa i bahati agenti odvlače Siti? Obeštećenje, plata, bonusi, menadžerski dodatak. . . ! Siti spreman da se kocka i čak ostane bez toliko čekanog potpisa. . .

Fudbal 13.01.2018 | 11:15
Siti prepušta pojačanje Junajtedu?!
Mančester siti dugo je bio "viđen" kao sledeći klub Aleksisa Sančeza, ali je Mančester junajted uskočio tokom januara u tu trku i čini se da je sada definitivno u prednosti.

Štaviše, "građani" su navodno čak i odustali od dovođenja Čileanca.

"Interesovanje Mančester sitija za Aleksisa Sančeza je po svemu sudeći opalo, pa će dopustiti Mančester junajtedu da realizuje posao sa napadačem Arsenala", objavili su u petak engleski novinari, pojasnivši da su u rukovodstvu lidera Premijer lige procenili da Arsenal i Čileanac prosto traže previše.

Prema ranijem pisanju "Gardijana", Mančester junajted je ponudio Arsenalu 25 miliona funti za Sančez, odnosno pet miliona više nego što nudi Siti.

Napadaču "tobdžija" sledećeg leta ističe ugovor sa londonskim klubom i zato je sigurno da već miran bira u kojoj će kući živeti u Mančesteru.

Deža-vi?

Da li se to istorija ponavlja i da li će to Mančester Siti ponovo ostati bez potpisa Aleksisa Sančeza? Tako je bilo i letos, izgleda da će tako biti i sada. S tim što je letos veliki transfer propao u poslednjem trenutku zbog toga što Arsenal nije mogao da nađe adekvatnu zamenu, a sada je situacija malo drugačija. 

Britanski Skaj Sport je preko svojih dobro obaveštenih izvora stigao do informacije da jePep Gvardiola vrlo blizu konačne odluke da batali akciju dovođenja Aleksisa Sančeza ove zime i tako možda ostane bez toliko čekanog potpisa.

Razlog drastičnoj promeni plana leži, navodno, u (ne)realnim očekivanjima Arsena Vengera, na šta vezuju i želje Aleksisovih predstavnika da se od transfera lepo opare. Siti je za transfer ove zime spreman da izdvoji najviše 25.000.000 evra, dok Arsenal traži čak 40.000.000 evropskih novčanica. Suma možda nekima izgleda preterana, ali s obzirom na današnje trendove i Aleksisovu važnost u Arsenalu, jasno je zašto je cena tako visoka. Ali, to nije kraj. Jer, Sančezovi agenti traže svoj deo kolača i zahtevaju da u ceo posao, nezavisno od Arsenalovog dela, bude uključena i njihova provizija. 

A ona se, inače, kreće u rangu između pet i sedam miliona evropskih novčanica. I sve to pre nego što se uopšte krene u priču oko Aleksisove plate i bonusa, koji su tek priča za sebe. Ona bi trebalo da bude možda čak i preko 300.000 evra na sedmičnom nivou, uz ceo set bonusa na individualnom i timskom planu koji bi, zavisno od učinjenog, mogla drastično da uveća primanja. 

Podsetimo, u priču oko Aleksisovog transfera se nedavno uključio i Žoze Murinjo, koji je Arsenalu ponudio trampu - Henrika Mhitarjana za Aleksisa. Arsenalu se takva ponuda i ne sviđa previše, pošto Mhitarjan ima gotovo 160.000 evra sedmično, a na Emirejtsu nisu spremni da izdvoje toliki novac za igrača čija je karijera u padu. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar