"Šahovnica uz novine, kukavica i zlato koje nedostaje"

Hrvatska dnevna štampa posvetila je veliku pažnju utakmici reprezentacija Hrvatske i Srbije na startu Evropskog prvenstva.

Ostali sportovi 12.01.2018 | 14:00
"Šahovnica uz novine, kukavica i zlato koje nedostaje"
Komšijski mediji istiću da će se u Splitu voditi velika borba između dva velika rivala pred 12.000 gledalaca u Spaladijum areni.

Jutarnji list donosi naslov „Borba počinje“ i izjavu selektora domaće selekcije Lina Červara da je „gladan pobeda“, ali da ne sme da obeća evropsko zlato, jedinu titulu koja im nedostaje. 

"Možda sam kukavica, ali ne mogu da obećam zlato. Jako želimo tu medalju, ali niko ne razmišlja o tome da je samo jednom domaćin osvojio EURO“", citira se Červar. 

Interesantno je i da Hrvati podsećaju na negativan skor sa Srbijom na velikim takmičenjima 3-1-4, ali da veruju da je sada došlo vreme da se izjednači skor u Splitu. 

Splitska „Slobodna Dalmacija“ otišla je najdalje sa euforijom jer se uz primerak novina dobija i hrvatska zastava kao najava spektakla koji garantuje dvoboj dve selekcije. 

U centru pažnje lokalnih medija iz tabora „'Orlova“' najviše je Petar Nenadić i označava se kao glavno oružje Srbije, kao i da je njegov duel sa Lukom Cindrićem ključan. 

List „24 sata“ naglašava da je veliki hendikep Srbije izostanak jednog od najboljih igrača Rastka Stojkovića zbog povrede, pošto je selektor Jovica Cvetković odlučio da stavi njegovo zdravlje ispred rezultata iako je iskusni pivotmen insistirao da odloži operaciju kolena. 

Večernji list“ ističe kratak naslov „Idemo kauboji“ i sa velikim optimizmom čeka meč dobro poznatih timova. 

Utakmica A grupe između Hrvatske i Srbije igra se od 20.30.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar