Odbio da ubije Mila Đukanovića

U nastavku suđenja optuženima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori, svjedok saradnik Saša Sinđelić rekao je da je odbio zadatak jednog od optuženih u ovom predmetu Eduarda Šišmakova da ubije tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Region 11.01.2018 | 15:37
Odbio da ubije Mila Đukanovića
- Istog trenutka kada me to pitao znao sam da nemam mogućnosti da to uradim, jer je bezbjednosna situacija bila loša, ne bavim se kriminalom - rekao je Sinđelić.

On tvrdi da ga niko nije pripremao za saslušanje i da nije slušao razgovore iz mjera tajnog nadzora.

Advokat odbrane pitao je Sinđelića da li je i ranije bio organizator sličnih događaja, pominjući demonstracije 2015. godine, na šta je svjedok saradnik odgovorio odrično.

- Nisam rukovodio nikakvim događajima i nisam bio organizator. Događaje od 2015. godine sam pratio, ali Rusi su bili ti koji su u odnosu na te događaje pominjali ovo za 2016. godinu - rekao je Sinđelić.

On je naveo da je radio samo ono što mu je rečeno i to u okvirima svojih znanja i mogućnosti. Ponovio je optužbe da su Rusi došli na poziv Demokratskog fronta i da su "oni molili za pomoć, a onda ih namjestili". Tvrdi da mu je lično Šišmakov rekao da su članovi DF uzimali novac.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćena su i dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević i Dragan Maksić. Na optužnici su Miloš Јovanović, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - lideri DF Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF, dok se postupak protiv prevodioca ovog opozicionog saveza Ananija Nikića vodi posebno.

(Srna)
(Foto: Novosti)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

drago

11.01.2018 19:55

Žalosno je da susjedi terorizmom hoće ubijati tuđe predsjednike.

ODGOVORITE
Name

E' DRAGO

12.01.2018 08:03

sta mislis da je Milo cist ?

Name

Dragce

12.01.2018 08:07

sa Lopovom - lopovski , sa Covjekom - ljudski !

ODGOVORITE