U Hrvatsku, na Hrvate, Srbija ide nakon pet poraza!

Tokom priprema nije bilo dobro, neka se greške isprave u Hrvatskoj.  Peti poraz 'Orlova' pred put u Hrvatsku! Muška rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od Slovenije sa 33:25 (14:15), u poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo.

Ostali sportovi 10.01.2018 | 20:00
U Hrvatsku, na Hrvate, Srbija ide nakon pet poraza!
Srbija na Evropsko prvenstvo u Hrvatsku odlazi posle pet poraza u kontrolnim mečevima. Nažalost, osim trijumfa u utakmici iz "zatvorenih vrata za medije" protiv Saudijske Arabije, izabranici Jovice Cvetkovića nisu blistali za vreme priprema.

Ostaje nada da će se naporan rad isplatiti za vreme EURA, što i jeste bitno, a da će iz duela sa Švajcarcima, Ruminima, Makedoncima i poslednja dva protiv Slovenije izvući pouke i ispraviti sve uočene nedostatke. Možda već u petak (20.30) u Splitu protiv domaćina šampionata na otvaranju.

"Orlovi" su u sredu poraženi u Velenju od "zmajčeka" 33:25 (14:15).

Nije se po mnogo čemu, osim po sastavima, razlikovala večerašnja utakmice od one koja je dan ranije odigrana u Murskoj Soboti. Odlično prvo poluvreme Srbije i vrlo loše drugo...

Iako bez Vujina, Marsenića, Đorđića, Nenadića, Šešuma, Cupare, Vujića, odnosno igrače koji će biti glavna snaga i uzdanice Cvetkovića na Evropskom prvenstvu, kombinovani sastav "orlova" odigrao je sjajno prvo poluvreme protiv treće selekcije sveta i taj period meča rešio u svoju koristi 15:14.

Serijom 4:0 Slovenci su preokrenuli i u 38. minutu poveli 19:16.

Izabranici Veselina Vujovića do kraja su samo uvećavali prednost do maksimalnih "plus osam".

Najefikasniji u porazu od Slovenije bio je Nemanja Zelenović sa sedam golova, četiri je postigao Nemanja Obradović, a po tri Rastko Stojković, Bojan Beljanski i Milan Jovanović.

Evropsko prvenstvo počeće u petak 12. januara, a prvi rival biće selekcija domaćina Hrvatske. Utakmica će početi u 20.30 u Splitu. Pored Srbije i Hrvatske, u Grupi A na kontinentalnom šampionatu su još Švedska i Island.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar