''BH Fanaticosi'' Prosinečkom: Budi kao u Zvezdi 1991.

Navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, okupljeni oko grupe 'BH Fanaticosi', oglasili su se povodom imenovanja Roberta Prosinečkog za selektora.  Navijači BiH: Robi, budi kao u Zvezdi 1991. godine! Prosinečki o prijemu: "Sarajevo je super, odlične vibracije i kafa".

Fudbal 10.01.2018 | 17:45
''BH Fanaticosi'' Prosinečkom: Budi kao u Zvezdi 1991.
Legenda jugoslovenskog, hrvatskog fudbala i Crvene zvezde preuzela je selekciju BiH posle smene selektora Mehmeda Baždarevića zbog neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Prosinečki je dobio poverenje na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu ispred protivkandidata Amara Osima.

"Novi selektor je Robert Prosinečki. Prateći izvještaje i intervjue, radi se o velikom stručnjaku i treneru, da li je to tako, ostaje da se vidi u narednom periodu. Onaj Robert kojeg se sećamo sa fudbalskih terena, tj. kao igrača, definitivno spada u vrh svetskog fudbala, ali kao trener – možda negde blizu zlatne sredine. Naravno kao navijači mi bi voljeli da nas demantuje i da izbori EP, ali nećemo ga sada dizati u zvezde da bi ga sutra osudili. Navijanje i podrška svim reprezentativnim selekcijama, naučila nas je da smanjimo očekivanja i onda smo svakako zadovoljni. Ovo su činjenice, sve ostalo je ulepšavanje. Svesni smo činjenice da je Prosinački jedan od najvećih igrača ikada sa ovih prostora i nadamo se da će sa BiH ostvariti trenerski uspeh poput onoga što je kao igrač imao sa Crvenom zvezdom", navodi se u saopštenju 'Fanaticosa'.

Robert Prosinečki je prihvatio novi izazov u trenerskoj karijeri.

Odlukom fudbalske vlade BiH postavljen je za novog selektora, a prvi utisci su mu vrlo pozitivni.

"Prezadovoljan sam - grad, ljudi, doček, pozitivne vibracije. Posebno mi je prijala kafa dobrodošlice sa zaposlenima u sjedištu Saveza. Atmosfera u Sarajevu, jednostavan pristup, topao prijem, prijateljska komunikacija, sve su to stvari koje me čine srećnim. To su prednosti koje će i meni olakšati brzo uključivanje i boravak u novoj sredini", kaže Prosinečki u izjavi zasajt Fudbalskog saveza BiH.

A da su osećanja obostrana, pokazuje i Facebook objava navijača reprezentacije BiH, popularnih "Fanatikosa":

"Prateći izvještaje i intervjue, radi se o velikom stručnjaku i treneru, a da li je to tako, ostaje da se vidi. Onaj Robert kog se sjećamo kao igrača definitivno spada u vrh svjetskog fudbala, ali kao trener možda blizu zlatne sredine. Voljeli bismo da nas demantuje i izbori plasman na EURO, ali nećemo ga sada dizati u zvijezde da bismo ga sutra osudili. Prosinečki je jedan od najvećih igrača ikada sa ovih prostora i nadamo se da će sa BiH ostvariti uspjeh poput onog koji je kao igrač imao sa Crvenom zvezdom".

Poželjeli su sreću hrvatskom stručnjaku i poručili da ih može "kupiti" samo dobrim rezultatima, a ne obećanjima.

"Ne moraš nas kupovati pričom, učini to rezultatom, umorni smo od priča i obećanja, želimo rezultate, svesni smo kvaliteta reprezentacije i (ne)kvaliteta ljudi u Savezu, a tebi Roberte srećno pa kako bude bude!", navodi se u saopštenju navijača reprezentacije BiH.

Prosinečki, ujedno i bivši trener Crvene zvezde, prije dolaska na klupu BiH radio je kao selektor Azerbejdžana.

Novog selektora krajem januara očekuje debi na klupi BiH kada gostuju reprezentaciji SAD u Los Anđelesu (28.1), dok tri dana kasnije igraju sa Meksikom u Teksasu (San Antonio).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

samo ja

10.01.2018 17:04

Samo naprijed...

ODGOVORITE
Name

dejo

12.01.2018 07:28

odlican posao za bih...zuti je legenda i veliki znalac.

ODGOVORITE