Vlast funkcioniše samo na sukobima

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kaže u izjavi BN televiziji da mu mnogo teže od sukoba unutar Predsjedništva pada nedostatak saradnje i komunikacije sa institucijama Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 09.01.2018 | 17:48
Vlast funkcioniše samo na sukobima
Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kaže da je u prvoj godini mandata u Predsjedništvu BiH bilo saradnje i kompromisa, navodeći da su se stvari pogoršale u poslednje dvije godine stvari pogoršale. Ipak,kako kaže, mnogo teže od sukoba unutar Predsjedništva pada mu nedostatak saradnje i komunikacije sa institucijama Republike Srpske.

,,Kompromis i saradnja u Predsjedništvu BiH nestali su prilikom objavljivaja rezultata popisa kada su Srbi u Agenciji za statistiku preglasani'', podsjeća Ivanić i dodaje da se situacija nepovratno pogoršala pokušajem Bakira Izetbegovića da ukine Dan Republike Srpske a zatim njegovim vaninstitucionalnim djelovanjem po pitanju revizije tužbe protiv Srbije.

,,Sada te odnose opterećuje i sukob SDA i HDZ-a'', kaže Ivanić. Međutim, za njega je najveći problem nedostatak sardnje i komunikacije s institucijama Republike Srpske,mada je on, kako tvrdi, učinio sve da saradnje bude.

,,Išao sam kod predsjednika Republike Srpske, kreirao zajedničke stavove po važnim pitanjima za Srpsku ali druga strana je to uvijek,iz samo njima znanih razloga,dočekivala kao nešto što je neprihvatljivo.Čini mi se da oni namjerno izazivaju sukobe jer jedino tako mogu i znaju da funkcionišu.Kada ne mogu da kreiraju sukob sa Bošnjacima ili Hrvatima,a više ne smiju da se sukobljavaju sa strancima,oni prave sukobe unutar srpskog naroda'',tvrdi Ivanić i dodaje da je potreba za kreiranjem sukoba dovela do toga da na ovogodišnjem obilježavanju dana Republike Srpske nije bili pripadnika Trećeg Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

,,Za to su direktno odgovorni Organizacioni odbor manifestacije i predsjednik Republike Srpske.Mislim da se to nije smjelo desiti jer taj puk baštini tradiciju Vojske Republike Srpske'', kaže Ivanić i ističe da je u pitanju samo sujeta.

,,Šta mislite da li bi Treći Republika Srpska puk učestvovao na paradi da se raport predaje Nebojši Radmanoviću ili kojim slučajem Željki Cvijanović? Možete li da zamislite kako bi sa oduševljenjem taj puk,koji danas negiraju i omalovažavaju, bio dočekan u Banjaluci da se raport predaje Miloradu Dodiku?Ovdje su u pitanju samo lične sujete i ništa više,ali mislim da su to mogli ostaviti po strani bar na dan Republike Srpske'', smatra Ivanić i tvrdi da je to samo početak sukoba na relaciji SNSD i ostali.

,,Tek smo ušli u izbornu godinu a oktobarske izbore neki doživljavaju kao borbu na život i smrt. Ja na to ne gledam tako'',tvrdi Ivanić i dodaje da će o njegovoj eventualnoj kandidaturi na predstojećim izborima odlučiti najvjerovatnije tokom narednog mjeseca lideri stranaka okupljeni u Savez za promjene.



BN televizija

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Znam

09.01.2018 16:58

Al jedva cekam taj trenutak da tebe skinu sa vlasti, zato Dodik ima pravo kad kaze da ti nista neradis.

ODGOVORITE
Name

popara

09.01.2018 17:11

Dzaba palamudi,nema nikakve funkcije u iducem periodu.

ODGOVORITE
Name

re

09.01.2018 18:21

ZA PREDSJEDNIKA R.S. GOVEDARICA.ZA BIH SAROVIC,A DA BORENOVIC ODLUCI ZA PDP.MOZDA IVANIC AKO GA BORENOVIC PODRZI,ALI MISIM DA JE NE AKTIVAN I NE RASPOLOZEN ZA BORBU SA REZIMOM

Name

VUKOTA

09.01.2018 18:48

Ovaj Ivanic je odma ispod Dodiga , tvoje je proslo prelivodo, danas jedno sutra drugo, narod je pameti dosao!

Name

re

09.01.2018 21:34

Ušao u Predsjedništvo zahvaljujući bošnjačkim glasovima, odmah sutradan ih se odrekao, ali ne i pozicije. Za sve mu kriv Bakir, a on vazdan nedužan, nastranu postrojavanje vojnika u inat. Dosta je bilo, dogodine Mile u Predsjedništvo BiH.

Name

Boki

09.01.2018 17:27

I ti Mladene godinama predstavljaš samog sebe a ne narod i stalno si i opozicija i tiha pozicija. Ti si dobar samo za sebe.

ODGOVORITE
Name

Izbori 2018

09.01.2018 20:27

Majstore pokazi sta znas na izborima.Svaki dan sukobi opozicija vlast a sjede i stoje jedan do drugog i slikaju se i snimaju.Narod se svadja uzalud pamtimoi vreme IVANICA,CAVICA ,SAROVICA I DODIKA.MALE SU NIJANSE SAMO SE LEMI DUGO ODRZO NA VASTI UZ POM9C KILAVE OPOZICIJE.NEMA OVDJE BOLJITKA.

Name

PetarPan

09.01.2018 17:34

Naknadna pamet nije ni kome potrebna pa makar to dolazila od doticnog gospodina . Blago ludacima koji vas biraju njihovo je carstvo nebesko.

ODGOVORITE
Name

Mare

09.01.2018 17:40

E moj Mladene , dzaba tebi sve tvoje diplome i zvanja kada si spao na taj nivo da se dopisujes sa jednom seoskom bitangom ( molio si bitangu da ti odobri postrojavanje ) , ili si glup i pored tolikih diploma ili glumis da ne znas sa kime imas posla. Ne bi se bas reklo da ga ne poznajes , uostalom bio si sa njim u vlasti i sve ti je vrlo dobro poznato . Ti kao malo dijete maltene places kako te bitanga ne zazire nizasto , dokazi se vec jednom: pametan , skolovan i kulturan jesi , ali nije to dovoljno ako se vec bavis tim poslom , ako ne mozes izaci na kraj sa tim bitangama lati se katedre i radi ono sto najbolje znas !

ODGOVORITE
Name

Građanin Višegrada

09.01.2018 18:51

Mnogo volim Republiku Srpsku u čijem stvaranju sam učestvovao od 1992 do 1995 godine, ali mnogi pa i ja počinjemo sumnjati u mnoga dešavanja, kada vidimo ovo danas u Višegradu, na dan Republike Srpske glavni kolovođa u kolu za dan RS je zamjenik načelnika ''dezerter'' gdje mu zdušno pomaže takođe ''dezerter'' koji je ujedno i predsjednik najače političke partije u gradu.

ODGOVORITE
Name

Па

09.01.2018 19:38

Ви сте их изабрали а не ја.

Name

Građanin Višegrada

09.01.2018 19:40

Direktna posledica onoga o čemu sam pisao, u slavljeničkoj kolini automobila ulicama Višegrada učestvovalo je samo 33 automobila ili 0,01 % od ukupnog broja registrovanih automobila u Višegradu, dok je u Trebinju učestvovalo 1000 .

ODGOVORITE
Name

re

09.01.2018 21:36

Jesi li ih to, majke ti, prebrojao.

Name

Indijanac No1

09.01.2018 21:41

Klasična šuplja na baterije. Melje pola sata da bi na kraju rekao jedno veliko ništa. Svojim pokušajem mangupisanja sa postrojavanjem vojske na koje si se dovezao u Audiju od 200 hiljada maraka i direktno se pokakio u svoju zakletvu o poštivanju Ustava BiH čiji je Ustavni Sud sastavni dio, zapečatio si svoju političko-kleptomansku karijeru. Bez glasova Bošnjaka u oktobru, seliš na smetljište historije, skupa sa Mičićem kojeg je Janja za dlaku spasila potopa. Rudonja uzima naredne izbore lopatom i polako gasi 113%.

ODGOVORITE
Name

re

09.01.2018 22:34

Volite i njega i sada

Name

Dalaj Lama

09.01.2018 22:38

Eto vidis koliko vas Bosnjaka ima u R.S a vas Bakir kaze da je vas opstanak ugrozen

Name

livaca

09.01.2018 23:11

vidite ove prestavnike naroda u bih tojest u sarajevu onice sada se prepucavati oko dana repudlike neka narod slavi stagod hoce pustite narod da zivi dajte narodu posla a pustite hodje i popove nekase oni dogovaraju oko nacijonalni interesa a ne posl;anici nekase drze posla oko drzave od cegace ljudi ziveti i hraniti porodice kazete narod i omladina bezi mora kada nema posla poslanici raspravljuju oko nacijonalni interesa poslanik netreba uopste gledat u naciju dokje na poslu svom radnom mestu znaci da svaki sluzbenik treba da pita covjeka kojesi ti nacije tebecu primit jersi moj tebe necu nisi moj pustite nacijonalne interese imaju verski sluzbenici nekase obi time bave viradite poso o interesu drzave a ne osnivati neke nacionalne interese tamosu nacije najvece zlo buditi kod svoje kuce stagod hoces na poslu radi poso za koisi placen naciju ostavi za kod kuce svoje svi drzavni sluzbenici i ono uprilicenje za prijeme u parlamentu vlade za bajrami oba bozica to treba ukinut po hitnom postupku ako hoce mogu cestitat narodu u svoje ime a ne u ime drzave

ODGOVORITE
Name

vlast666

09.01.2018 23:23

vlast nijedna nije od boga dana setitese toga titina vlast je bila najbolja do sada aliste je vi politicari raskopali jabi postavijo jedno pitanje politicarima iz bosnjackog reda dalije u titino vreme ijedan od njih imaji i sada koisu bili politicari u njegovo vreme smijo uloziti zahtjev za zastitu nacijonalni prava ni i tada niko tebi nije branijo da ides u crkvu i djamiju ali u drzavnoj ustanovi nije bilo mesanj vere svestoje oko nacije i vere bilo nnijese radilo po drzavnim ustanovama znaose red gdje drzava a gde nacija

ODGOVORITE
Name

Tane

10.01.2018 01:03

Zaista je tako,ali je žalosno što ste vi svi partneri privatno.Krvite se po institucijama republičkim i državnim,a privatno samo berete.

ODGOVORITE
Name

Kapetan

10.01.2018 06:56

Dragi moj narode netrebamo se mi svadjati oko ovih nazovi politicara nego olovku u ruku pa po zasluzi. Kaznimo dezertere a nagradimo iskrene patriote, kaznimo neradnike i lopove a nagradimo radnike. Svi mi dobro znamo tko su jedni a tko drugi nismo ni mi naivni.

ODGOVORITE