Mančester Siti i Aleksis Sančez...?!

Peta brzina - stiže nova ponuda! Građani jako blizu dovođenja Čileanca.

Fudbal 11.01.2018 | 19:00
Mančester Siti i Aleksis Sančez...?!
Pokušavao je Pep Gvardiola celo prošlo leto da angažuje Aleksisa Sančeza i nije uspeo. Finalna ponuda Građana u poslednjim satima prelaznog roka je iznosila 70.000.000 evra što je sjajno za igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora, ali je Venger rizikovao i odbio. Rizik mu se neće isplatiti. Čileanac je ostao nezadovoljan na Emiratima i odbio da produži ugovor koji mu ističe narednog leta.

Priča je opet aktuelizovana ove zime. Gvardiola će ponovo krenuti u napada na Aleksisa, ali mu ne pada na pamet da nudi 70.000.000 evra za napadača koji može da ode bez obeštećenja narednog leta i već sada da potpiše predugovor bez dozvole Arsenala.

Venger je u poslednje vreme smekšao stav, svestan da mu se rizik upornost nisu isplatili i da Čileanac definitivno neće potpisati novi ugovor. Zato sada razmišlja da uzme ono što mu se nudi. Spekulisalo se pre nekoliko dana da bi Arsenal prihvatio i ponudu od 25.000.000 funti što je nešto više od 28.000.000 evra.

Sada Gardijan javlja da Mančester Siti kreće u novu ofanzivu na Aleksisa i da mu je Čileanac potreban jer je povreda Gabrijela Žezusa poremetila planove Gvardioli koji je bio spreman da čeka leto i dovede Aleksisa bez obeštećenja. Žezus će odsustvovati zbog povrede oko dva meseca sa terena u trenucima kada se lomi sezona i kada Građane očekuje overavanje titule u Premijer ligi, ali i još teži ispiti u kup takmičenjima i Ligi šampiona.

Zato je Gvardiola spreman da ponudom od 30.000.000 funti (34.000.0000 evra) krene u završni napad na Aleksisa jer ostaje samo sa Aguerom u špicu, a i Argentinac je sklon povredama. Povoljna okolnost je što bi Žezus mogao da bude registrovan za takmičenje u nastavku Lige šampiona. 

Venger bi dobio trećinu potrebnog novca za angažovanje zamene, a to je u ovom slučaju Toma Lemar čija cena iznosi oko 100.000.000 evra, a želi ga i Liverpul. Svestan je i Profesor da mu ovakav Sančez ne znači u igri koliko mu je značio ranije. Čileanac je daleko ispod svoje najbolje forme, u nekim mečevima nije ličio na sebe, a legendarniMartin Kion smatra da Aleksis namerno takvim ponašanjem pokušava da izdejstvuje zeleno svetlo od Vengera za januar.  

Siti steže obruč oko Aleksisa, Venger polako popušta i u narednim danima bi mogla da odjekne još jedna transfer bomba u ovom prelaznom roku.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar