Stidljivo pitanje sa Atlantika: Koliko para za Mitrovića?

Poslednji udvarač stiže iz Francuske! Francuzi zovu Mitra, počeli pregovori! Klub iz šestog najvećeg grada Francuske zove najboljeg srpskog napadača.

Fudbal 11.01.2018 | 18:00
Stidljivo pitanje sa Atlantika: Koliko para za Mitrovića?
Aleksandar Mitrović skoro sasvim sigurno će napustiti Njukasl tokom januara, a sada, možda smo saznali ime kluba koji je najbliži njegovom potpisu.

U pitanju je Bordo, koji je već počeo pregovore sa predstavnicima srpskog centarfora!

Prema pisanju novinara iz Francuske, "Žirondinci" su konkretni u nameri da dovedu bivšeg "špica" Partizana i Anderlehta, ali je potencijalna "mina" zahtev Njukasla da ipak dobije obeštećenje, a ne da se odrekne Mitra kroz pozajmicu.

"'Žirondinci' su zato pesimistični oko mogućnosti konačnog dogovora, zbog cene koju bi platili za ovaj transfer", piše isti izvor.

Iz istog razloga Anderleht je ove zime zastao u "napadu" na Mitrovića, jer nije bio spreman da plati značajno obeštećenje, kojim Njukasl želi da zaradi na napadaču koga je u julu 2015. godine platio 13 miliona funti.

Mitrović je bio jedan od najvažnijih igrača reprezentacije Srbije u borbi za plasman na Mundijal, ali je i pored toga u klubu dobijao malu priliku da pokaže sve što zna. Menadžer Rafa Benitez koristio ga je sezone na šest utakmica Premijer lige, u kojima je Mitar postigao jedan gol.

Naravno, Mundijal u Rusiji je glavni i osnovni razlog zbog kojeg su snažnom špicu potrebni nastupi. "Devetka" Srbije na njegovim leđima teško da će biti sporna, ali su mu za dobre nastupe ipak neophodni minuti i kontinuitet, što kod Beniteza ove sezone nije dobio.

Licitacija se nastavlja. A posle Olimpijakosa, Anderlehta, Napolija, Olimpika iz Marselja ijutros aktuelne Amerike u red je stao i Bordo, iako i sam svestan da će teško dobiti tu trku. Ali da se pita ništa ne košta, pa je Bordo kontaktirao agente oko mogućnosti da na stadion Atlantik dovede Aleksandra Mitrovića!

Tradicionalno dobro obavešteni novinari Radija Monte Karlo ipak se odmah ograđuju tvrdnjom da su i Žirondinci pesimisti, jer je Mitrović jednostavno - preskup. Bilo da je u pitanju stalan transfer ili pozajmica.

Inače, prema poslednjim informacijama Mitrović je ponuđen nekolicini evropskih klubova, uključujući i Olimpik iz Marselja. Navodno, za obeštećenje od 12.000.000 evra. Olimpik je odbio, ali sad bar znamo koliko košta Mitrović. A to je već blizu sume od 13.500.000 izdvojene za Joana Gurkufa, najskuplje pojačanje u istoriji Bordoa. On je tada doveden iz moćnog Milana, Svrake se bore za opstanak u Premijer ligi i jasno je da će Bordo teško ići baš tako daleko.

Teško će i Njukasl popustiti (prvi popust je već dao), ali Bordo je barem konkretan. Pa ako ostali ne ispune Benitezova očekivanja možda će Bordo postati i aktuelan. Uostalom, ova dva kluba imaju dobre odnose odranije, pošto su sa Atlantika na Sent Džejms Park išli i Joan Gurkuf i Anri Seve.

Sasvim je drugo pitanje da li bi Bordo i francuski fudbal odgovarali Aleksandru Mitroviću. Mada je sasvim sigurno da bi u mesecima pred Mundijal imao zaragantovano mesto u timu, jer je prvi špic Bordoa Nikola de Previj u Ligi 1 postigao - jedan gol.

Na dugačkom štapu, ne i nemoguće.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar