"Očekujem uvrede u Splitu, ne zanimaju me tribine!"

Srpski reprezentativac Stefan Vujić priznao je da ne očekuje lep prijem publike u Splitu, posebno što je bio bivši reprezentativac Hrvatske.

Ostali sportovi 10.01.2018 | 12:15
"Očekujem uvrede u Splitu, ne zanimaju me tribine!"
On je dodao da se neće obazirati na dešavanja sa tribina, već samo kako da pomogne ekipi da ostvari pobedu na startu Evropskog prvenstva.

Rođeni Riječanin karijeru je počeo u Poreču, igrao je za Zagreb, kao i za mlađe selekcije Hrvatske, a sa A timom osvojio je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama 2013, pre nego što je u novembru odlučio da obuče dres Srbije i dobije priliku da debituje baš protiv Hrvatske u Splitu. 

"Verovatno će biti uvreda sa tribina, uvek se nađe neki "pametan"... Ne zamaram se tim stvarima, siguran sam da niko neće uleteti na teren da nas bije. Čuo sam i da će obezbedjenje biti veliko, a ako i dodje do nekog incidenta napraviće sami sebi zlo. Nadam se da će sve najbolje proći", rekao je Vujić u najavi kontinentalnog šampionata. 

Bek rumunske Steaue smatra da bi loše bilo po izabranike Jovice Cvetkovića da gledaju tribine. 

"Ne zanimaju me tribine, samo moja ekipa i da što bolje izgledamo. U suprotnom bi me omelo, ne samo mene, već i ceo tim. Nećemo da dozvolimo da spoljne stvari utiču na nas", rekao je Vujić i dodao da se čuo sa nekadašnjim saigračima posle odluke da nastupi za "orlove". 

"U šali je bilo nekih prozivki, drugarski i bez zle krvi. Poželeli su mi puno sreće, zdravlja i uspeha, osim u susretu sa Hrvatskom", uz osmeh priča 26-godišnji rukometaš. 

Pred duel sa Hrvatskom u krcatoj Spaladijum areni Vujić ističe da je prednost Srbije to što domaćin ima veliki pritisak.

"Hrvatska je dobro znani protivnik, na njima je pritisak jer imaju imperativ rezultata otkad su dobili domaćinstvo turnira. Tenzije i stres im rastu, mnogo su uložili u svim aspektima u organizaciji... Imaju ogroman pritisak i to može da bude naš veliki plus". 

Medjutim, Vujić nema nameru da preti Hrvatskoj s obzirom da je veliki favorit, verovatno i glavni na celom šampionatu. 

"Idemo od utakmice do utakmkice. Ne želim velike reči da koristim, to bi bilo bahato sa moje strane i svih nas. Moramo da budemo skromni, ponizni i samo tako možemo da uradimo nešto veliko, uz zajedništvo i timski duh. Nadam se da će ispasti onako kako želi naša javnost". 

Vujića ne zabrinjava poraz u prijateljskoj utakmici od Makedonije (32:29) na ispraćaju iz Beograda. 

"Dobro da je sada došao poraz, nego kasnije kada je bitno. Ipak, svaki poraz boli, da li u prijateljskom ili takmičarskom meču, duel sa Makedoncima bio je da vidimo u kom smeru ćemo ići. Nismo bili dovoljno agresivni, fokusirani i skoncentrisani, a malo je i umor učinio svoje, kao i povrede", zaključio je Vujić. 

Utakmica izmedju Hrvatske i Srbije igra se 12. januara u A grupi EP u kojoj su još Švedska i Island.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar