Izgleda da je gotovo - Kutinjo za 160.000.000!

Brazilac odbio da sa "redsima" otputuje na mini-pripreme u Dubai pošto želi da što pre završi transfer u Barselonu.

Fudbal 06.01.2018 | 17:45
Izgleda da je gotovo - Kutinjo za 160.000.000!
Ukoliko ne dođe do obrta u poslednji čas - Filipe Kutinjo je od ponedeljka novi fudbaler Barselone kada će ga španski gigant predstaviti na, verovatno krcatom, "Nou Kampu".

Španski mediji prenose da su se Barsa i Liverpul dogovorili oko transfera sjajnog Brazilca i da će "redsima" pripasti fiksno 120 miliona evra, a još 40 u zavisnosti od broja golova, nastupa i trofeja za vreme boravka u Kataloniji.

Kutinjo u 2018. godini nije igrao za Liverpul, bez zvaničnog obrazloženja, a "Telegraf" prenosi da nije sa ekipom otputovao ni u Dubai, na mini-pripreme, usled kratke pauze između dva takmičarska meča koje ima tim Jirgena Klopa.

Pretpostavka je i da su iz Liverpula zbog ovog transfera hteli da "sklone tim" gde neće biti pod pritiskom engleskih medija kada dođe do njegove realizacije.

Da je odlazak Kutinja blizu govorilo je i to što je pred Novu godinu Liverpul angažovao i skupocenog Virdžila van Dajka (75 miliona funti) iz Sautemptona, a da se prethodnih dana povezuje i sa Tomasom Lemarom, koji bi trebalo da bude zamena za Brazilca.

Kutinjo je i prošlog leta bio na korak od Barse, ali dva tima nisu postigli dogovor, a tokom pripremnog perioda, i samog starta sezone, Klop je morao da čuva svog igrača - govorivši da je povređen.

Ako uzmemo u obzir i "bonus" klauzule, Kutinjo će sa 160 miliona evra biti najskuplje plaćeni fudbaler Barselone ispred Usmana Dembelea koji je letos doveden za oko 140.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar