"Pakleni" provod srpskih turista

Grupa srpskih turista koja je odlučila da dočeka Novu godinu u Tunisu dugo će pamtiti to putovanje, ali ne po lepim, već po ružnim scenama i incidentima koji su pretili da se pretvore u ozbiljan sukob.

Srbija 05.01.2018 | 10:20
"Pakleni" provod srpskih turista
U hotelu sa pet zvezdica, gosti su očekivali vrhunski novogodišnji provod i nisu ni slutili da će pre ponoći morati da beže iz restorana pred policijom.

Gosti iz Srbije su prvo razočaranje doživeli i pre nego što su ušli u salu, jer umesto u 20 časova, domaćini su ih pustili da uđu tek dva sata kasnije zbog velike gužve, a kada su konobari počeli da im donose ohlađenu večeru, nezadovoljni gosti iz Alžira već su uveliko lupali kašikama o sto.

"Haos koji se završio opštim demonstracijama i na kraju upadom specijalaca i policije naoružanih automatskim puškama i pendrecima. U jednom momentu, u hotelu smo doživeli pravi stampedo. Ljudi su preskakali fotelje u foajeu i velika nesigurnost se osećala u svakom uglu hotela", ispričala nam je Vesna Važić iz Beograda.

"Utrčali su i mlatili sve redom, koga su stigli. Video sam bar 4-5 osoba koje leže na podu, a između ostalog i jednu ženu sa dvoje dece koja vrišti i zapomaže", kaže Stojimir Matović iz Pančeva.

U stampedu koji je usledio, niko od gostiju iz Srbije nije ozbiljnije povređen, ali umesto lepog provoda, Novu godinu su dočekali gladni i žedni u svojim sobama, a Maja Matović i sa modricom na leđima.

"Brutalno me sa leđa udario jedan specijalac, iako je njihova intervencija bila upućena ka Alžircima koji su pravili incidente, doduše opravdano, jer nijedna ugovorena obaveza za novogodišnji doček nije poštovana", naglašava Maja Matović iz Pančeva.

Grupa turista iz Srbije koja se tek vratila iz Tunisa uputiće žalbu agenciji "San Lajn".

U toj agenciji kažu da su neprijatno iznenađeni tim događajima i da će od direktora hotela tražiti objašnjenje, a u ponedeljak će se i zvanično oglasiti.

(RTS)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

srbin

05.01.2018 09:52

Tako im i treba kad u sred bozicnog posta idu da slave katolicku novu godinu i to jos u Tunisu.

ODGOVORITE
Name

Kiki

05.01.2018 13:31

A mogli su u Sipovo na Bajin koncert, blize im je bilo.

Name

Izraelac

05.01.2018 15:07

Ja mislim da su pukle specijalne veze srbije i tunisa, koje su godinama odrzavane sa tom dobrom naprednom i finom zemljom ...

ODGOVORITE