Dječak pao sa zgrade u Mostaru

Maloljetni dječak povrijeđen je pri padu sa Staklene banke, zgrade u ruševnom stanju koja se nalazi u centru Mostara.

Bosna i Hercegovina 02.01.2018 | 19:43
Dječak pao sa zgrade u Mostaru
"Gospođa koja stanuje u obližnje objektu je oko 14 sati spazila tijelo kako nepomično leži pored objekta Staklene banke. Na teren su izašli pripadnici policije, a hitna služba je teško povrijeđenu osobu prebacila u KBC Mostar", kazali su za Klix.ba u Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako saznaje ovaj portal, riječ je o dječaku od 14 godina čiji identitet još nije poznat policiji, kao ni razlozi pada s objekta koji je godinama zatvoren, ali ga nelegalno koriste ponajviše mladi, turisti i beskućnici.

Dežurni tužilac Branka Krtalić za Klix.ba je kazala da su službenici PU Mostar nešto iza 14 sati obaviješteni o padu sa Staklene banke te da se identitet osobe još utvrđuje. Dodala je da je teško utvrditi s koje visine je pao, a zadatak istražnih organa je da otklone sumnje u razloge pada.

Objekat Staklene banke sagrađen je prije rata kao poslovna zgrada Privredne banke Sarajevo, a nakon dvije decenije propadanja kupila ga je Vlada Federacije BiH i u njemu je planiran smještaj svih federalnih institucija s mostarskom adresom.

Uviđaj su obavili pripadnici PU Mostar, a više o identitetu, zdravstvenom stanju, kao i razlozima pada dječaka biće poznati uskoro.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar