Betonski blokovi uoči Nove godine

Oko 800 betonskih blokova postavlja se na najprometnijim metro stanicama i drugim mestima masovnih okupljanja u Moskvi, zbog bezbednosti za vreme novogodišnjih praznika, saopštila je gradska Služba bezbednosti.

Svijet 30.12.2017 | 08:00
Betonski blokovi uoči Nove godine
"Oko 800 betonskih barijera biće postavljeno u blizini najprometnijih metro stanica i na drugim mestima masovnih skupova od 28. do 30. decembra", navodi se u saopštenju, prenosi Tas s.

"Sistematski posao organizovanja sigurnih zona, ograđenih barijerama koje sprečavaju vozila da uđu u zone gde se nalaze ljudi, sprovodi se već nekoliko godina u Moskvi. Uoči proslava velikih razmera, posebna pažnja je usmerena na bezbednosne mere", dodaje se u saopštenju.

Prema izveštajima medija, sve bezbednosne službe u Moskvi su u stanju pripravnosti.

Za vreme praznika mere bezbednosti u gradu biće posebno pojačane. Pored podizanja betonskih barijera, biće postavljene i sigurnosne kamere pomoću kojih će situacija biti praćena.

Pored toga, na ulazima u oblasti gde će se proslave održavati, biće takođe pripadnici bezbednosnih snaga koje će ručno i uz pomoć detektora metala proveravati posetioce.

Više od 46.000 pripadnika snaga bezbednosti obezbeđivaće Moskvu od 30. decembra do 8. januara, navodi agencija.

(Tas s)

Komentari / 0

Ostavite komentar