Antić: Željko poštuje Duleta, igraću dok se smijem!

Pero Antić završio je još jednu godinu koju će zapamtiti. "Prija mi sezona, ali kad krenu da bole operacije. . . ", kaže Makedonac. Govorio i o svom prethodnom i sadašnjem treneru i njihovom odnosu. "Željko poštuje Duleta".

Košarka 30.12.2017 | 21:30
Antić: Željko poštuje Duleta, igraću dok se smijem!
I 2017. godina, kao i niz prethodnih, bila je lepa za Peru Antića.

Povratnik u Zvezdu, trostruki osvajač Evrolige, popeo se tokom proleća na tron Evrope sa Fenerbahčeom, ošišao Điđija Datomea na postolju, pa se tokom leta vratio među crveno-bele.

Kada se osvrne na sve što je doživeo u proteklih 12 meseci, te dve uspomene ostaju mu najdublje urezane.

"Fajnal-for, finale sa Fenerbahčeom... Odnosno, povratak u finale koje smo izgubili godinu ranije, i to što smo osvojili titulu. Pamtiću i povratak Zvezdi i bliže mojoj porodici, to mi je najvažnije", rekao je Antić na novogodišnjem koktelu Zvezde.

Kada se saberu utisci, zvuči kao da je ovo bila Makedoncu jedna od boljih, lepših godina.

"Jedna od, jedna od svakako... Može da se govori i o onome kad sam bio u Olimpijakosu, ali ja sam zadovoljan. Nadam se da će i ova sledeća biti dobra", kaže Antić, strpljiv dok ga navijači prekidaju da se slikaju sa njim.

Utisak je da se brzo adaptirao na Zvezdu, kao i ceo tim na njega.

"Naporno je malo, mnogo treninga. Trenira se, mlad je tim, probam da pomognem koliko mogu, ali kao što su već rekli ovo je novi ciklus, ovi klinci imaju šta da daju. Ne znam što su potpisivali Branka još tri godine, ali neka...", nasmejao se Antić dok ga je kapiten zadirkivao pred novinarima.

O dugim timskim putovanjima i komplikovanim presedanjima crveno-belih često se govori. Posle godina i godina letenja čarterom ili klupskim avionima, i to je novi momenat za Antića.

"Pa dobro, nismo svi počeli sa čarterom (osmeh). Počeli smo od gradskog prevoza, pa autobus u Rabotničkom... Znam kako je bilo i u Zvezdi tada. Navikneš se, jednostavno znaš gde dolaziš, koje su opcije, šta je i navikneš se. Uz hemiju koju ima ovaj tim zaboraviš te stvari".

Na pitanje da uporedi Zvezdu sada i ranije, Antić izdvaja nekoliko stvari koje su drugačije, ali i neke koje su iste.

"Napredovala je u marketingu i u rezultatu. Pionir je isti, svlačionica je ista, potpis mi je na istom mestu gde sam se potpisao 2005, hemija je ista, imali smo je i tada i Zvezda je Zvezda. Navijači, saigrači, trener, tim... To je najvažnije".

Među crveno-bele se vratio sa idejom da pomogne, što mu je jasno predočeno u razgovorima sa trenerom Dušanom Alimpijevićem.

"Znao sam svoju ulogu, kad treba da se da savet mladima, iskustvo i te stvari. Probam to da radim kad god zatreba i mislim da za sada ide dobro. Vi to odlučujete, vi pišete".

Jedan od kurioziteta ove sezone je i to da Antić prvi put radi sa mlađim trenerom od sebe, a iskusni centar ne pridaje tom podatku veliki značaj,

"Nema to veze, ja sam Balkanac, trener je trener, koliko god da on ima godina, kad izađeš i kad ga čuješ on je trener. Tako sam vaspitan i nema tu veze sa godinama. Možemo da se zezamo za neke stvari, ali on je gazda, on je lider tima, slušamo ga i to je to. Čovek ima znanje, samo treba da bude strpljiv. Došao je prve godine u Evroligu, ostvario je od početka sezone rezultate koje niko nije očekivao, čovek zna košarku, radi, opsednut je košarkom i svaka mu čast. Verujem da će napraviti odličnu karijeru".

Antić je rekao i da njegov prethodni trener, Željko Obradović, poštuje Alimpijevića.

"Željko ga izuzetno respektuje, imali su sastanke, treba mu i sreća, Dule ima znanje, videćemo, treba da se poklope kocke, ali sigurno će imati odličnu karijeru. Sad Željko je Željko, Dule je Dule i treba da se izbori za svoju karijeru, da uči od njih i da proba da ih stigne".

Na terenu često deluje da mu je kao pomoćnik.

"Nisu me platili za to, samo sam igrač. Sve je profeisonalno, sve se dešava po ugovoru i ostaje u svlačionici", nasmejao se Antić.

Kada se saberu dosadašnji utisci, deluje da Antiću prija ova sezona.

"Prija mi. Tako je sa strane i na kameri, ali da vidiš kad uđem u svlačionicu i kada počnu da bole operacije..."

Da li će mu biti definitivno poslednja?

"Da sačekamo. Dok uživam igraću košarku. Kad počnem to da radim na silu, onda samo penzija. To mi je tata rekao prvog dana kad sam počeo da igram košarku, da je igram dok se smejem i dok uživam u tome", dodao je Antić.

"Oproštaji" u Pireju, Istanbulu...

Antić je ove sezone doživeo tople dočeke na gostovanjima Olimpijakosu i Fenerbahčeu. Navijači su ga posebno pozdravljali.

"Ja sam rekao da sam se penzionisao, ali nisu mi dali opciju, pa mi sve prave ispraćaje... Uvek sam privržen klubovima za koje potpišem, uvek dam sve od sebe, da mi je i rođeni brat u drugom timu grlimo se posle utakmice, uvek živim za taj tim, dajem sve i to je to. Oni respektuju to i nisu zaboravili.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar