Uskoro tender za izgradnju mosta

Direktor “Auto-puteva Republike Srpske” Dušan Topić najavio je da će ovo javno preduzeće i “Hrvatske ceste” na proljeće raspisati tender za gradnju mosta na Savi kod Gradiške.

Republika Srpska 28.12.2017 | 09:12
Uskoro tender za izgradnju mosta
Topić je rekao da bi ovo pitanje konačno trebalo da bude riješeno, kako bi se spojio auto-put do Gradiške sa ovim mostom.

On je dodao da “Auto-putevi” u narednu godinu ulaze sa nekoliko projekata, od kojih je najizvjesniji gradnja dijela koridora “Pet ce” kroz Srpsku, podsjetivši da je juče potpisan ugovor sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ o gradnji šest od 46 kilometra te dionice kroz Srpsku.

Topić je rekao za “Euroblic” da će auto-put Banjaluka-Doboj biti završen za nekoliko mjeseci, te pomenuo projekte sa kineskim kompanijama na izgradnji auto-puta od Banjaluke do Mliništa i auto-puta Banjaluka – Prijedor.

On je dodao da će naredne godine početi izrada planske dokumentacije za gradnju brzih puteva, kao što su dionice Sarajevo-Višegrad i Bijeljina-Zvornik-Han Pijesak-Sokolac, koja bi se vezala za brzi put Sarajevo-Višegrad.

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

tete

28.12.2017 08:18

Pravite mostove prema Srbiji a ne prema neprijateljskoj Hrvatskoj budale jedne.Ima ih dovoljno.Samo bacate pare.Jedino ako nešto drugo nisu planirali ( da se omastite preko izvođača ).Prema Hrvatima i ovo što ima mostova previše je.

ODGOVORITE
Name

koo

28.12.2017 09:03

A gdje cemo izvoziti tugo moja, sve u Srbiju??? Ovo je most prema EU, RH vise nema, ona jos samo jedna clanica EU.

Name

Re

28.12.2017 19:11

Nevjerovatno glup komentar!!!

Name

KOGDE

28.12.2017 08:31

''te pomenuo projekte sa kineskim kompanijama na izgradnji auto-puta od Banjaluke do Mliništa i auto-puta Banjaluka – Prijedor.'' pomenuo!! sta to znaci?? sta znaci pomenuo??? kakva je ovo seoska demagogija!!

ODGOVORITE
Name

Naivni levati

28.12.2017 14:07

Izjava pred Novu godinu, tek tako...da se skrene pažnja sa tendera u Doboju. Ima li ko da ne zna da ga dobija Integral, iako još nije objavljen?

Name

Re naivni levati

28.12.2017 19:24

Kaži mi koja firma iz RS ima reference za izgradnju AP!! Tender je medjunarodni kontrolisu ga davaoci kredita evropska banka za obnovu i razvoj! Tako ako ne dobije integral dobice euro asfalt iz Sarajeva ili Strabag ili neka firma iz Tuske !! Srpskoj je u interesu da dobije domaća firma a Integral jedini ispunjava Uslove.

Name

Re re levati

28.12.2017 21:34

Nije u tom problem što ti pišeš...već u tome što su cijene tri puta u odnosu na realne...nas zadužuju 140 miliona plus kamate, a realno nije ni 50 miliona. Integral je “problem” jer pristaje da bude mašina za te rabote!

Name

kiki

28.12.2017 08:41

Most na Savi ce biti ali tek kad se zavrsi 5C. Znaci tih 46 kilometara pa onda most.To je postalo politicko pitanje u Hrvatskoj i EU.

ODGOVORITE
Name

bosanski mentalitet

28.12.2017 09:01

Džabe su vama mostovi kada vi radite po principu stranke. Nasi ljudi koji dolaze iz inostranstva na naplatim kućica u Laktovima hale se da se ne prima sitni evro. Dok u Hrvatskoj normalno primaju. Pa to je tranzit sta sada covek ako ide iz Svedske u Tursku mora imati ovde km, u Srbiji dinare, u Makedonija denare, pa opet u Grčkoj evro

ODGOVORITE