Zemljotres opet pogodio Iran

Zemljotres jačine 4. 2 stepena po Rihteru pogodio iransku provinciju Alborz rano jutros po lokalnom vremenu. Stradala je najmanje jedna osoba, više od 50 je povrijeđeno.

Svijet 27.12.2017 | 09:32
Zemljotres opet pogodio Iran
Epicentar zemljotresa bio je na 12 kilometara dubine i na oko 39 kilometara zapadno od prijestonice Teherana, izvjestila je državna iranska agencija Fars pozivajući se na podatke seizmološkog centra u Teheranu. Američki geološki institut izmjerio je da je jačina zemljotresa bila četiri.

Novinska agencija Irna izvjestila je da se zemljotres dogodio u 00:54 po lokalnom vremenu, da je jedna osoba stradala, a da je povrijeđeno 57 ljudi. Navodi se i da je nekoliko škola zatvoreno i da je potvrđeno da je nekolicina prebačena u bolnice, prenosi Raša tudej.

Podsjetimo, samo u decembru Iran jepogodilo nekoliko snažnih zemljotresa u kojima je pričinjena velika materijalna šteta i u kojima je bilo dosta povrijeđenih, a u novembru je zemljotres magnitude 7,3 pogodio zapadni Iran kada je poginulo 530 ljudi a više od 9.000 je povrijeđeno.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar