Endi Mari, ipak, mora pod nož?!

Škotski teniser zbog problema sa kukom možda propušta Australijan open.

Tenis 26.12.2017 | 13:30
Endi Mari, ipak, mora pod nož?!
Jedan od članova "velike teniske četvorke", Endi Mari možda neće biti spreman za prvi grend slem sezone. Postoje ozbiljna strahovanja da as iz Dambrlejna ipak mora na operaciju problematičnog kuka, te zato dosta kasni sa pripremama za narednu sezonu.

Mari je kao i Novak Đoković ranije završio 2017. u kojoj je izgubio prvo mesto na ATP listi od strane Rafaela Nadala. Umor i više povreda, pre svih baš kuka naterali su ga na prinudni odmor od avgusta, rekuperaciju, a i čini se operaciju. Škot već godinama ima problem sa kukom i već je razmišljao da li da ide pod nož i čini se da je sada došlo vreme za naplatu.

Nekadašnji prvi reket sveta još nije otputovao u Australiju iako je tako bilo planirano, a britanski mediji tvrde da će ipak morati na operaciju ne bi li se nekako rešio bolova nastalih degeneracijom zgloba. Mari je ranije najavio učešće na turniru u Brizbejnu koji se igra od 31. decembra do sedmog januara,  dok prvi gren slem sezone počinje već 15. januara.

Škotski as, koji se nedavno po drugi put rastao sa njegovim "supertrenerom" Ivanom Lendlom, je kao i Đoković zbog neaktivnosti značajno pao na ATP listi i trenutno je 16. sa 2.585 bodova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar