Video: I još malo o bijesu Luke Dončića...

Mora da bude pametan! Trener Reala Pablo Laso nije želeo da brani vunderkinda.

Košarka 21.12.2017 | 10:15
Video: I još malo o bijesu Luke Dončića...
Trener Reala Pablo Laso govorio je na konferenciji za medije posle meča protiv Valensije u Evroligi o neprimerenom ponašanju mladog košarkaša kraljevskog kluba Luke Dončića, ali i o odlukama arbitara, koje su dovele do burne reakcije.

Dončić je isključen sredinom druge četvrtine posle jedne sudijske odluke, a mladi Slovenac je nakon toga besno napustio teren, a sve su zabeležile i televizijske kamere.

"Luka je prvo dobio nesportsku, a zatim i tehničku grešku. Izašao je napolje. On mora da bude pametan, mora da uči i da ostane u meču. Da nastavi da igra, bilo da je odluka pravična ili ne", kazao je Laso.



Prema pravilima sudije u Evroligi ne mogu da menjaju odluke posle odgledanog video snimka, a upravo je to učinjeno kod kontakta između Slovenca i igrača Valensije Tibora Plajsa, pa je to i bio razlog Dončićevog besa.

"Reći ću o onome što sam video na snimku. Sudije su pokazale nesportsku grešku Plajsu. Kada su videle krv, rešile su da promene odluku i dosude je Dončiću. Preispitivanja odluka u košarci nema, kao ni promena. Gledali su snimak i dodelili su prekršaj Luki. To nije bila nesportska greška jer je pokušao da se odbrani. Po pravilima to ne bi smelo da se radi. Ne znam da li je u fudbalu to moguće sa VAR sistemom, ali u košarkci nema toga“ zaključio je trener Reala.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar