Humska prazna protiv Plzenja zbog derbija?!

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić strahuje da bi UEFA mogla da suspenduje stadion u Humskoj za sledeći meč u Evropi zbog divljanja navijača.

Fudbal 20.12.2017 | 21:45
Humska prazna protiv Plzenja zbog derbija?!
Osim incidenata tokom mečeva u grupnoj fazi Lige Evrope – utrčavanje na teren, pirotehnika i razglas na tribini, rasistički povici, blokiranje stepenica, neakreditovani novinari na terenu – na disciplinsku odluku UEFA o Partizanu 5. januara mogla bi da utiču i dešavanja sa poslednjeg "večitog" derbija u Superligi.

"Još od avgusta, od kazne da igramo bez prisustva gledalaca na dva evropska meča i izricanja uslovne kazne s pretnjom automatske suspenzije od jedne utakmice u slučaju ponovljenih prekršaja strepimo od ponovnog zatvaranja stadiona. Konstantno smo pod lupom UEFA, zbog podebele fascikle navijačkih prekršaja iz poslednjih 12 godina, koja mi je data na uvid prilikom pojavljivanja pred Komisijom za žalbe. Naše takmičenje je deo sistema UEFA i kao takvo bi trebalo da funkcioniše po njenim opštim pravilima. U tom smislu nisam naročiti optimista kada je u pitanju odluka koju očekujemo 5. januara. Pretpostavljam da će prilikom izricanja kaznenih mera uzeti u obzir i ono što se desilo na večitom derbiju i verovatno aktivirati raniju kaznu o suspenziji", rekao je Vuletić za dnevnik "Danas". 

Pre UEFA, Partizanu preti i kazna FSS zbog divljanju navijača u Humskoj prošle srede, a Disciplinska komisija će odluku doneti na sednici u četvrtak. 

"Nemam pravo da prejudiciram odluku, ali mogu da primetim da ranije novčane kazne nisu davale efekta. Širok je dijapazon mogućih sankcija, a suspenzija stadiona jedna od tih opcija", rekao je za Danas predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović. 

Partizan dočekuje Viktoriju Plzenj 15. februara u Humskoj 1, u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Humska je ove sezone zbog huligana bila prazna protiv Videotona, u plej-ofu za LE, te u drugom kolu grupne faze protiv Dinama iz Kijeva.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar