Vučić stigao u posjetu Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u višednevnu postu Ruskoj Federaciji, tokom koje će se sastati i sa predsednikom Vladimirom Putinom sa kojim će prisustvovati potpisivanju više bilateralnih sporazuma.

Srbija 18.12.2017 | 14:50
Vučić stigao u posjetu Rusiji
Kako je danas saopšteno iz Kremlja, Putin i Vučić će sutra ratgivaratu o pitanjima koja se odnose na rusko-srpsko strateško partnerstvo u oblasti politike, trgovine, ekonomije, kulture i humanitarnog rada, kao i svetskim i regionalnim pitanjima.

 
Planirano je da Rusija i Srbija potpišu više bilateralnih sporazuma, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije Vučić danas je otputovao u trodnevnu posetu Rusiji.

Vučić će imati i odvojene susrete sa predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenkom i potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom.

Planom posete predviđeno je da predsednik Vučić održi predavanje na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije (MGIMO) na temu „Srbija, čuvar nezavisnosti i suvereniteta - važnost samostalnog odlučivanja u savremenom svetu".

Predsednik Vučić posthumno će dodeliti orden Vitaliju Čurkinu, koji će biti uručen supruzi Irini Čurkin.

Na dan Svetog Nikole, predsednik Vučić obići će hram Petra i Pavla, a predvidjen je i obilazak muzeja i Doma ansambla Aleksandrov, kao i polaganje venca nastradalim članovima ovog ansambla.

Predsednik Srbije posetu će završiti obilaskom Naučno-tehnološkog parka Skolkov, nakon kojeg će prisustvovati prezentaciji aviona tipa Suhoj.

Predsednik Vučić će u Ruskoj Federaciji boraviti do 20. decembra, saopštila je Pres služba Predsednika.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar