UEFA odbila "rosonere"!

Evropska fudbalska unija zvanično je odbacila predlog Milana za postizanje dobrovoljnog dogovora o finansijskom fer-pleju.

Fudbal 16.12.2017 | 08:15
UEFA odbila "rosonere"!
"Nakon što je pažljivo pregledana sva dokumentaciju, uz sva objašnjenja, odlučeno je da se ne usvoji predlog oko dobrovoljnog dogovora za finansijski fer-plej", navodi se u saopštenju UEFA.

Milan je ovog leta potrošio više od 200 miliona evra na dovodjenje novih igrača, pa je usled toga Uefa posumnjala na finansijsku stabilnost italijanskog kluba koji je u vlasništvu kineskog konzorcijuma od aprila kada je kupljen za 800 miliona dolara od Silvija Berluskonija.

Italijanski klub je uzeo refinansirajući kredit veći od 300 miliona evra od američkog fonda za privatni kapital "Eliot" (Elliott).

UEFA navodi da još uvek postoje neizvesnosti u vezi s refinansiranjem kredita koji bi trebalo da bude otplaćen u oktobru 2018. godine, kao i finansijskih garancija glavnih akcionara.

UEFA će ponovno proceniti finansije Milana početkom 2018. godine.

Moguće kazne s kojima se Milan suočava jsu ograničenja na trošak transfera, plate igrača, ali veličine tima za takmičenja pod okriljem UEFA.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar