Žena hrvatskog huligana: Išli su u BG turistički!

Supruga Damira Tovarića, Splićanina koji je učestvovao u sukobu na južnoj tribina stadiona u Humskoj, rekla je za "Index" da su u Beograd išli turistički.  Višesatno saslušanje huligana, sledi im 30 dana pritvora? Saslušanje stranih državljana uhapšenih nakon sukoba na “Večitom derbiju” i dalje traje, a nezvanično saznajemo da će im biti određen pritvor do 30 dana.

Fudbal 16.12.2017 | 09:15
Žena hrvatskog huligana: Išli su u BG turistički!
Mija Tovarić u izjavi za hrvatski portal demantovala je pisanja medija da im je plaćeno 10 hiljada evra.

Takođe, ona je istakla da su infomarcije kako su u hotelskoj sobi pronađane droga i oružje, potpuno neproverene.

"Mojem suprugu slomljena je gornja vilica i ima nagnječenje mozga. Pobegao je iz bolnice, ali uhvatili su ga specijalci kada je došao u hotel. Svi se sada osim Firića nalaze u policiji. Određeno im je zadržavanje od 48 sati.Terete ih za organizivano izazivanje nereda na stadionu, ove sve stvari koje pišu srpski mediji, da su u hotelskoj sobi pronašli oružje i drogu, potpuno su neproverene", rekla je Mija Tovarić za Indeks.

Kako kaže: "Splićani su išli u Beograd turistički i demantovala je pisanje srpskih medija da im je plaćeno po deset hiljada evra da izazovu incident".

U sredu veče odigran je derbi između Partizana i Crvene zvezde, međutim njega nije obeležila igra, već nemiri na južnoj tribini.

Višesatno saslušanje huligana, sledi im 30 dana pritvora? Saslušanje stranih državljana uhapšenih nakon sukoba na “Večitom derbiju” i dalje traje, a nezvanično saznajemo da će im biti određen pritvor do 30 dana.

MUP Srbije je u kratkom saopštenju dan nakon "večitog derbija" koji je obeležila velika tuča na južnoj tribini, potvrdio da su među povređenima i stranci.

Brži su bili i domaći i hrvatski mediji koji su objavili i identitet izgrednika iz Hrvatske i njihove kratke biografije, a zatim je iz hrvatskog ministarstva spoljnih poslova stigla informacija da je u neredima učestvovalo i četvoro državljana Hrvatske.

Kako se navodi, njima ističe policijsko zadržavanje od 48 sati (što znači da im je ta mera izrečena neposredno nakon utakmice), a "Novosti" pišu i da će nakon saslušanja tužilaštvo odlučiti da li će i protiv kojih lica pokrenuti krivični postupak i za koja krivična dela i da li će tražiti pritvor ili će oni biti deportovani u Hrvatsku.

Sudeći po snimcima koji se vrte u domaćim, regionalnim i svetskim medijma, njima bi na teret verovatno moglo da bude stavljeno krivično delo iz člana 344a Krivičnog zakonika Republike Srbije – "nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu".

Za to delo su predviđene kazne od šest meseci do pet godina u osnovnom obliku, a do 12 godina u najtežem obliku, koji propisuje kazne za kolovođe grupe koja vrši nasilje.

Zbog čega je došlo do sukoba i ko je sve u njemu učestvovao i dalje nije poznato.

Zvaničnih informacija i dalje nema, a jedna od teorija jeste da je do incidenta došlo u okviru "borbe za prevlast" na južnoj tribini, gde su sukobljene dve grupe tzv. navijača crno-belih. U prilog toj tezi ide i činjenica da se u grupi "iscepanih" huligana vidi jedna osoba sa kaišem na kom se nalazi grb navijačke grupe Partizana "Južni front".

Pojedini beogradski mediji u današnjim izdanjima navode i da je haos na "večitom derbiju" izazvan u režiji "stranih agenata", pozivajući se na "neimenovane izvore" i "dobroobaveštene izvore".

Pozivajući se na takve izvore, mediji su pisali da su strani državljani dobili po 10.000 evra da izazovu sukob, kao i da je druga strana imala plaćenike među svojim redovima uz pomoć kojih su uspeli da se odbrane.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar